Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇATUROĞLU, BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

ÇATUROĞLU, BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu basın açıklaması yaptı.

ÇaturoÄŸlu yaptığı açıklamada ÅŸu ifadelere yer verdi; “EreÄŸli-Devrek Karayolu 2016 yılında ihale edilerek 2018 yılın sonlarına doÄŸru bitirilecek ve ÅŸuanda da bu güzergâhta iki firma çalışmakta ve bu firmaların ödenekleri de bitmek üzeredir. Bu iÅŸ bu yıl içerisinde yapılacak yeni bir ihale ile tek bir firmaya yaptırılacaktır.

Güzergâh üzerinde yer alan Kızlar Deresi Mevkiinde ki duvar çalışması da en kısa zamanda ihaleye çıkarılacaktır. Ä°skenderli Köprüsü ise ihale edilmiÅŸ, ancak kış ÅŸartları elvermediÄŸinden dolayı yapımına baÅŸlanamamıştır. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde baÅŸlanacaktır.

Öte yandan Ereğli-Zonguldak yolunda çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte olup, inşallah 2017 yılının sonunda tamamlanmış olacaktır.

Her alanda olduÄŸu gibi AK Parti Ä°ktidarları döneminde baÅŸta ulaşım altyapısı olmak üzere her alanda önemli yatırımlar yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir. Elbette ki ulaşım altyapısı konusunda eksikliklerimiz ve gecikmelerimiz var, ancak Zonguldak coÄŸrafyasının zorluÄŸu bu eksik ve aksaklıklarda en önemli etken olmuÅŸtur diyen ÇaturoÄŸlu sözlerine şöyle devam etti;  CHP Milletvekilleri Åžerafettin Turpçu ve Ãœnal DemirtaÅŸ EreÄŸli-Devrek yolu üzerinden AK Parti hükümetlerini ölçüsüzce eleÅŸtirmektedirler. Bunu kabul etmek mümkün deÄŸildir. Bu yolları bitirecek olanda yeni yolları yapacak olan da AK Parti iktidarıdır. Biz verdiÄŸimiz sözün arkasındayız. Öte yandan sırça köşklerde yaÅŸam sürenlerin komÅŸunun camına taÅŸ atarken çok düşünmeleri icap eder.

Ä°limizde Merkezi Hükümet yatırımlarının bitirilmemesinin en önemli sebeplerinden biri de ihalelerin kötü müteahhitler tarafından alınmasıdır. Bunların örneÄŸini karayolu, liman, hastane, okul, spor tesisi, yurtlar gibi her alanda görmek mümkündür.  Maalesef bu kötü müteahhitlerden birinin de kim olduÄŸunu kamuoyu yakinen bilmektedir. Sadece bu müteahhidin eÄŸitim, saÄŸlık ve spor dallarında geciktirdiÄŸi yatırım tutarı 100 milyon civarındadır. Kamuoyunun takdirlerine saygıyla sunarım” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo