Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

CANLI YAYINDA KONUŞULDU !.

CANLI YAYINDA KONUÅžULDU !.

Uzman Klinik Psikolog Nur Küçük, Ereğli FM`e konuk oldu.


EreÄŸli FM’de yayınlanan Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduÄŸu Arzu ile Devri Alem programının canlı yayın konuÄŸu olan Uzman Klinik Psikolog Nur Küçük, 1 yıldır devam eden pandemi sürecinin yaÅŸamsal deÄŸiÅŸiklikleri beraberinde getirdiÄŸini söyledi.

Çocuklar için uzaktan eÄŸitimde en önemli unsurlardan birinin ortamda fazla uyaran olmamasına dikkat edilmemesi olduÄŸunu vurgulayan Küçük, uzaktan eÄŸitim süresinde kulaklık kullanması ve gözün kayabileceÄŸi (pencere kenarı gibi) yerlerden uzak durulması bile önemli bir detay.” dedi.

Çocuklardan ziyade bu dönemde anne babalar da sürekli ara vermeden çalışıp, tükenene kadar üretmeye çalışmak yerine kendilerini gerektiÄŸi zaman dilimlerinde mola vermeli .” diyen Küçük, “Kaygı ve stres var olan baÅŸarıyı etkiler. Kötü senaryo var olan kaygıyı arttırıyor. Önemli olan olumsuz düşüncelerinizi  deÄŸiÅŸtirmek. Ailemizin sizi destekliyor, çabayı takdir etmek önemli.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Küçük, “Çocuklar duygularını ifade etmekte zorlanabilir, onlara iyi dinlemek, anlamak  gerekir. Ä°letiÅŸimde anlaşıldığınızı hissetmek ve hissettirmek birbirinize   güven duymak demektir. Çocuklar duyguları sünger gibi çekiyor. Duyguları dillendirmek, duygu paylaşımı aile içinde son derece önemli ”dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran4
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo