17 o C Kdz. Ereğli

CANLI YAYINDA KONUŞTULAR !.

Ereğli FM’de yayınlanan Arzu ile Devri Alem Programı Özel Anadolu Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Didem Akırmak ve Diyetisyen Hilal Yanık’ı ağırladı.

Sağlık 3 yıl 11 ay 17 gün 13 saat 51 dakika önce 3065

Haberi Paylaşın

Ereğli FM’de yayınlanan Arzu ile Devri Alem Programı Özel Anadolu Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Didem Akırmak ve Diyetisyen Hilal Yanık’ı ağırladı.

Akırmak ve Yanık, “Hamilelik sürecinde sağlıklı beslenme ve psikolojisi” konulu canlı yayında hamilelik sürecinde psikoloji ve beslenme üzerine önemli tavsiyelerde bulundu.

Diyetisyen Hilal Yanık programda “Annenin hamilelik süresinse yetersiz beslenmesi anneyi olduğu kadar çocuğu da etkiliyor.” dedi. “Anne doğru beslenmediğinde hamilelik süreci de sıkıntılı geçiyor. Dengeli beslenme şart.” diyen Yanık, “ Gebelik sürecinde birey gebelik normal bir kilo da ise hamilelik sürecinde 12-15 kilo alabilir. Sağlık açısından onaylanan kilo miktarı bu. Annenin 10-12 bardak su tüketmesi önemli. Ancak bu su tüketimi yemek sonrası olacaksa en az yarım saatlik bir zaman sonrasında olmalı. Enerji ve besin 200 miligram kafein alımı 4-5 bardak çay, 2 fincan türk kahvesi de öneriyoruz. ”dedi.

Hamilelik döneminde destekleyici takviye gıdaların gebelikten önce alınması gerektiğinde de vurgu yapan Yanık, “Bunun anne ve bebek açısından faydaları var. 2 ay öncesine folikasit tüketimi ve demir takviyesi. D vitamini ve kalsiyum. Annenin kemik yapısı için kalsiyum önemli .”ifadelerini kullandı.

"DİYET YAPARKEN MUTLU OLMAK ÖNEMLİ"

Uzman Klinik Psikolog Didem Akırmak da " Bir şeyi yasakladığınız zaman birden değil kademeli olarak yapmalıyız. Önemli olan diyet yaparken mutlu olmak. ”dedi.“Gebelik bir kadının hayatında bir çok şeyi değiştiriyor. Radikal değişimler yapmamak gerekiyor.” Diyen Akırmak “ Bu sürece yavaş yavaş adapte olmak lazım. Anne stres yapmamalı. Bu süreçte gebeliğin planlı olup olmaması bağlı. Gebelik döneminde stres yaşayan anne sadece kendini değil bebeği de etkiler. Anne adayının süreçte eşi ve akrabalarından sosyal destek alması önemli.” ifadelerini kullandı.

Gündem

SON GÖREV

Gündem

TAKLA ATTI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 8 saat 38 dakika önce TRAFİK POLİSİNİ BÖYLE EZDİ !
4 gün 13 saat önce 2 KİŞİYE 30 YIL !.
5 gün 3 saat 56 dakika önce FACİADAN DÖNÜLDÜ !
3 gün 8 saat 11 dakika önce BALI'DA KAZA ; 2'Sİ AĞIR 3 YARALI !
1 gün 10 saat 37 dakika önce BALI'DAKİ KAZADAN ACI HABER !
1 gün 5 saat 49 dakika önce ELMATEPE KARIŞTI, İŞTE İLK BİLGİLER
3 gün 10 saat 59 dakika önce BAĞLANTI YOLU YAPILIYOR !
5 gün 3 saat 40 dakika önce TAKLA ATTI !