Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

CANLI YAYINDA FLAŞ AÇIKLAMALAR

CANLI YAYINDA FLAŞ AÇIKLAMALAR

Belediye BaÅŸkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Ãœyesi, Belediye Spor Kulübü 2. BaÅŸkanı Ayhan Atay, EreÄŸli FM’de Gazeteci Fikri Kapan’ın hazırlayıp, sunduÄŸu “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” programında, iÅŸ dünyasına, sendikadan siyaset ve futbola kadar açıklamalarda bulundu.
 

Emekli olduÄŸu EreÄŸli demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) sendikal yaÅŸamına “lokal” görevi alarak baÅŸladığını, ardından iÅŸ yeri temsilciliÄŸi sonrasında ise 7 yıl baÅŸtemsilcilik dönemini ile sürdüğünü anlatan Atay, şöyle dedi:

REKOR BENDE!
Sendikacılık hayatım, 1999’da ’0’ vardiyasından çıktığımda, büyüklerimiz, ’Çocuklar, bugün mutlaka bi yere delege listesine aday olun. Lokal olun, bir yerden baÅŸlamanız gerekiyor’ dediklerinde, Türk Metal Sendikası’na gidip delege adaylığımla baÅŸladı. Geçen süreçte, Türk Metal Sendikası, 98 yılınca bana ’lokal’ temsilciliÄŸi görevini verdi. 2000 yılında Liman ve Nakliyat Müdürlüğü ’Ä°ÅŸ Yeri TemsilciliÄŸi’ görevi verildi.  2001 yılında ise ’BaÅŸ Temsilci’liÄŸe atanmamla beraber, sendika hayatıma, damarının içinden bir fiil girerek baÅŸlamış oldum. BaÅŸtemsilcilik görevimi 7 yıl aralıksız yürüttüm ve kendi çapımda çok güzel iÅŸlere imzalar attık. Erdemir’de yeni bir rekordur;  benden önce 4 buçuk yıl yapan bir aÄŸabeyim daha vardı, ondan sonra rekor bendedir. Bu rekoru, benden sonra alacak kiÅŸi olursa, kendisine naçizane hediye takdim edeceÄŸim. Daha sonra, genel merkez ve ilçe baÅŸkanlığının teveccühü ile 2007 yılında TeÅŸkilatlandırma ve Yönetim Kurulu olarak seçimlere girdim. 2011 yılına kadar TeÅŸkilatlandırma Sekreteri olarak görev yaptım.”

SENDİKADAKİ DEĞİŞİM
Kapan’ın, “ben de Türk Metal’i uzun yıllar yakından tanırım, geçmiÅŸe göre yaÅŸanan deÄŸiÅŸimin nedenleri nedir?” ÅŸeklindeki sorusunu yanıtlayan Ayhan Atay, şöyle konuÅŸtu: “Bu tamamen genel baÅŸkanımızın (Türk Metal Genel BaÅŸkanı Pevrul Kavlak) bakış açısıyla alakalıdır. Bu, sadece EreÄŸli Åžubesi’nde deÄŸil bütün ÅŸubelerde, sosyal sendikacılık adı altında çok büyük faaliyetlere imza atıyorlar. EÅŸlerimizin eÄŸitimlerinden seminerlere, çalışan arkadaÅŸlarımızın çeÅŸitli illerdeki eÄŸitimleri ile işçiyi belli bir kültür seviyesine getirmek önemli bir konudur. Genel baÅŸkanımızın ise bu konuda yaptığı iÅŸ doÄŸrudur. Dönemimde de vardı ancak bu kadar deÄŸildi. Süreçte daha fazla yayılma oldu. Aileye, eÅŸe ve çocuklara daha önem verildi. Son olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Büyük Anadolu Otel’de eÅŸlerden oluÅŸan yaklaşık bin kiÅŸiye, ’Kadınlar Kurultayı’ yapıldı.

BÖYLESİNİ BEKLEMİYORDUM!
Samimi söylemek gerekirse, Yusuf BaÅŸkanın (Türk Metal Genel baÅŸkan Yardımcısı) bu nokta olacağını açıkça tahmin etmiyordum. Ama Yusuf BaÅŸkan öyle bir yükseliÅŸ yaptı ki, EreÄŸli’de sendikacılık noktasında işçilerin dik durduÄŸu, verdiÄŸi sözleri tutan, işçi gözünde gerçekten bir baÅŸkan olan, hiçbir zaman ayrımcılık yapmaya ve hak edenin hakkını hak edene veren tarzda atılımlar yaptı. Her konuda BaÅŸkan OdabaÅŸ’ın arkasında oldum, bundan sonra da olmaya devam edeceÄŸim.
Şu anda Şube Başkanlığı görevini üstlenen Metin Başkanın da (Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan), tabandan gelen bir isim. Onun da üstlendiği görevde elde edilen başarıyı daha da yükseğe taşıyacağına inanıyor ve biliyorum.

SÄ°YASETE GÄ°RMEME VESÄ°LE
Kapan’ın, siyasete girmesine yönelik sorusunu da yanıtlayan Atay, siyaset düşünmediÄŸini dile getirerek, “hiç aklımda yokken Sendikamdan böyle bir öneri geldi ve kabul ettim. Elbette iÅŸin içine girince belediyeciliÄŸin ne kadar zor olduÄŸunu da görüyorsunuz” diye konuÅŸtu.

UYSAL BAÅžARILIDIR.
Program akışında, Kapan’ın, EreÄŸli Belediye hizmetlerinden ve Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’dan bahsetmesi üzerine konuÅŸan Atay, Uysal’ın hemen hemen 24 saatini belediyeye ayırdığını, kendilerinin de O’na ayak uydurmaya gayret ettiÄŸini anlatarak, “örneÄŸin bu sabah saat 08.00’de gittiÄŸimiz ÅŸantiyede çay içtik, yapılacak çalışmalarla ilgili konuÅŸtuk. Sayın BaÅŸkanımızın EreÄŸli’nin çehresini deÄŸiÅŸtirecek projeleri hayata geçireceÄŸini biliyoruz. Bunun için var gücümüzle de çalışıyoruz. Artık sıra kazmayı vurmaya geldi. Kimse merak etmesin, Sayın BaÅŸkanımız baÅŸarılı çalışmalarını sürdürecek” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

SPOR BRANÅžLARINDAKÄ° BAÅžARILAR
Kapan’ın konuyu getirdiÄŸi sporda da adeta ’teklemeden’ yanıtlar veren Belediye Spor Kulübü 2. BaÅŸkanı Ayhan Atay, ÅŸunları söyledi:

ZONGULDAKIÄ° BÄ°Z TEMSÄ°L EDÄ°YORUZ
“Karadeniz EreÄŸli Belediye Spor Kulübü bünyesinde 450’ye yakın lisanslı sporcumuz var. Bu 450 sporcudan aktif olarak spor yapan 384 ile 400 arasıdır. Futbol, basketbol, voleybol, boks ve en son olarak oturarak voleybol takımımız bünyemize katıldı. Åžuandaki branÅŸlarla beraber, spor faaliyetlerimize devam ediyoruz. Basketbol ve voleybol noktasında Zonguldak ilini, tamamen Karadeniz EreÄŸli Belediyesi temsil ediyor. Ä°limizde rakibimiz yok, bu her sene böyledir. ÇeÅŸitli ÅŸehirlerde, Türkiye Åžampiyonalarında kademeli olarak müsabakalar yapıyoruz. Biz, Zonguldak’ı her sene iyi temsil ederek bu alanlarda baÅŸarılı olmaya çalışıyoruz. En son, Yıldız Kızlar, Bolu Merkez Kuzey Grubu’nda Sinop temsilcisini yenerek Kayseri’de düzenlenecek Anadolu Åžampiyonası’na katılma hakkı elde etti. Bu bizim için çok önemlidir. Daha sonra Genç Kızlar, Kırıkkale ve Sinop temsilcisini yenerek, Merkez Gurup’ta 5-9 Nisan’da Samsun’da yapılacak Anadolu Åžampiyonası’na katılma hakkı elde etti. Yıldız Erkekler, Kastamonu ÅŸampiyonu oldular, onlarda önümüzdeki günlerde Anadolu Åžampiyonası’na katılacaklar. Bu arada Küçük Erkekler, Zonguldak Åžampiyonu oldular. Bu gün baÅŸlayıp 26 Mart’a kadar sürecek Samsun’da ki Bölge Åžampiyonası’na katılacaklar. Yani çocuklarımız, EreÄŸli’yi temsil noktasında çok baÅŸarılılar. Voleybol da da çok baÅŸarılıyız. Bir yıl öncesinde, engelli voleybol takımımızı kurduk. Adem hocamızla beraber, Türkiye’yi temsil etmek noktasında çok baÅŸarılı maçlar çıkartıyorlar. Bütün sporcularımdan son dere memnunum. Kulübümüzün kupa noktasında ise diyebilirim ki koyacak yer yok. GeldiÄŸimiz dönemden bugüne, tüm branÅŸlarda kazandığımız tüm kupaları, sayın baÅŸkanımızla beraber bir fotoÄŸraf çektirip, anılarımızı tazeleyeceÄŸiz.

OTURARAK VOLEYBOL’DAKÄ° BAÅžARI
Bu takımın oluÅŸmasında Nazım baÅŸkanın (Belediye Meclis Ãœyesi Nazım ErdoÄŸan) çok büyük emeÄŸi var. O’nun önder ve liderliÄŸinde bu katım kuruldu. Nazım BaÅŸkan’ın kendisi de engelli olduÄŸu için bu konuya çok gönül verdi. Çok mücadele gerektiren bir spor gerçekleÅŸtiriyorlar. Çok çalıştılar. EreÄŸli’deki maçlarda çok mücadele ederek ilk ÅŸampiyonluklarını burada kazandılar. Bu ÅŸampiyona bitikten sonra Engelliler Federasyonu bu ÅŸampiyonaları çeÅŸitli illerde yaptığını öğrendik. Konya’da yapılan ÅŸampiyonaya davet edildik. Orada. Son maça kadar yine finale kalındı. Final maçında ise yüreklerin ağızlara geldiÄŸi çekiÅŸmeli maçı 3-2 kazanıp orada da ÅŸampiyon olduk. Bundan sonraki süreçte, federasyonun muhtemelen deplasmanlı lig kuracağı noktasında duyum aldık. Nazım BaÅŸkan, yakından takip ettiÄŸi bu konudan bize bahsettiÄŸinde, ’seve seve bu ligde oluruz’ dedik. Resmi yazımızı yazdık, bundan sonraki süreç tamamen federasyonla ilgilidir.

ÇAYIRLI, SUBAÅžI, DELÄ°HAKKI’DAN…
Bayanlar Futbol takımında da baÅŸarılıyız. Göreve geldiÄŸimizde 12’ye yakın bayan sporcumuz çeÅŸitli sebeplerden dolayı takımdan ayrıldı. Bir kısmı üniversite kazandı, bir kısmı aileleriyle baÅŸka ÅŸehirlere taşındı. Hayat ve gelecek onların olduÄŸu için kendilerini seve seve buradan gönderdik. Asıl püf noktası; en alttan A Takım’a yükselen bu çocuklarımız takımdan eksilince, Çayırlı, Subaşı, Delihakkı gibi köylerdeki okullardan aldığımız çocuklarla, bir tane transfer yapmadan takımımızı baÅŸarılı ÅŸekilde devam ettiriyoruz. Takımda oynayan bütün kızlarımız EreÄŸli’mizden gelerek burada spor yapan çocuklardır. 2014-2015 sezonunda Sakarya Yıldız Kızlar’da bu kızlar Türkiye Åžampiyonu oldular. 2005-2006’da Genç Kızlar kategorisinde Ankara’da final oynadık. Uzatmalar, penaltı golüyle 1-0 yenildik. Åžu an takımımız, 6’ncı olarak devam ediyor. Amacımız ÅŸudur; sporu, dışarıdan transfer yaparak deÄŸil, altyapıdaki çocuklarımızın yeteneklerini belirleyip onları geniÅŸletmektir. Bu sene, Allah nasip ederse Nisan’da bütün okullarımıza kız futbol takımı seçmeleri yapılacak. Futbola, bayan noktasında daha önem verip altyapıda bu çocukları toplayacağız.

ERKEKLER ALT YAPI TAKIMLARI
Erkeklerde U 12’den baÅŸlıyor U 19’a kadar kategorilerde takımlarımız var. Bunlarında, bölgesel olarak deplasmanlı lig olarak maçlarımız var. Altyapıya çok büyük önem veriyoruz. Bu çalışmalarda bir üst takıma oyuncu yetiÅŸemiyorsa bu problem demektir. Hocalarımızdan istediÄŸimiz ÅŸudur; bölgemizde ne kadar yetenekli çocuk varsa, bunlar istikbal vaat ediyorsa, bunları mutlaka takımımıza katın. Bir takımın altyapısı baÅŸarılıysa A Takım’ı da mutlaka baÅŸarılıdır. Bazı handikaplarımız da oluyor. Deplasmanda oynanan liglerde, menajerlerin, gelip maçları izledikleri aÅŸikardır. GeldiÄŸim bugüne kadar, üst düzey takımlara 4-5 tane sporcu verdik. ÇocuÄŸun istikbali söz konusu olduÄŸunda önünü kesmek gibi bir durum olmuyor. Bu da, haliyle bizi sıkıntıya düşürüyor.

KULÃœBÃœN CAN DAMARI FUTBOL!
Programın da, dinleyenlerin de merakla beklediÄŸi soru ise Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden Karadeniz EreÄŸli Belediyespor’un durumuydu.
Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Fikri Kapan’ın, ’en başından bugüne’ sorusuyla adeta deÅŸtiÄŸi konuda, Ayhan Atay her yaÅŸananı açıkça anlattı.

Ä°ÅŸte Atay’ın açıklaması;

Ä°ZLEMEDEN TRANSFER YAPTIK
“Bal Ligi’ne, ilk oynadığımız geçen sene, Zonguldakspor’un ÅŸampiyon olmasıyla bizim BAL Ligi’ne otomatik olarak kalmamız noktasında, arada bir aylık gibi bir süreç vardı. Bir aylık süreci çok iyi ÅŸekilde deÄŸerlendirmemiz gerekiyordu. Hiçbir sporcuyu izlemeden transfer yapma gibi dururumuz oldu. Mevcut kadromuzdan da 12 kadar sporcumuz kaldı. DiÄŸerleriyle birlikte karma bir takım yaparak, açıkçası ligde hiçbir baraj maçına kalmadan bir noktada bitirdik. Gelelim bu seneye. Bizim için çok önemliydi. Sezon başında genel kurulumuzla beraber transfer noktasında nasıl bir politika izleyeceÄŸimizi konuÅŸtuk. Takımımızın ihtiyacı olduÄŸu bölgelere, sporcularımızla bire bir konuÅŸarak transfer pazarlıklarımız oldu. Geçen seneden faydalı arkadaÅŸlarımızı tuttuk. Ä°yi bir sezon geçirdik. Burada, ÅŸanssızlıkların peÅŸimizi bırakmadığı anlar oldu. Bahane ya da sığınmak gibi olmasın ama bazı gerçekleri de söylemek durumundayım. Sezona çok güzel bir baÅŸlangıç yaptık. Saha sıkıntımızda doÄŸmuÅŸtu, bunun bir an önce giderilmesi gerekiyordu. Bugünkü düzeydeki sahamız, bu hafta açılmış oldu. Bu beklenti, ÅŸahsım adıma söylemem gerekirse, ÅŸampiyonluÄŸa oynayan takımdan ziyade çok iyi futbol oynayan, EreÄŸli’ye heyecan getiren bir takım kurmak niyetimizdi. Bu noktada, ilk yarıyı çok baÅŸarılı ÅŸekilde bitirdik. Ä°ki defa lider olup tekrar geriye düştük.
Bunda, sporcularla ’maç başı ödeme anlaÅŸmasının’ olumsuz etki yaptığı kanaatindeyim. Takımda yaÅŸanan istikrarsız nedeniyle zaman zaman kötü sonuçlar oldu. Aynı ÅŸekilde, Beyçayırı Stadı’ndaki zemin çalışması nedeniyle 3 maçımızı Erdemir Stadı’nda oynamak zorunda kaldık. Ama orası da bize hiç yaramadı, ÅŸanssız geldi.
Bugün takımız puan cetvelinde 5. sırada. Açıkça söyleyebilirim ki hedefimiz tabi ki ÅŸampiyonluktur. Ama bu hedef tutar ya da tutmaz ayrı bir ÅŸeydir. Bu ligde, ne pahasına olursa olsun ÅŸampiyonluktur. Ancak ilk 3 içinde bitirmekte baÅŸarıdır. Seyirci sayımız arttı, bir bütünlenme, kenetlenme durumu yaÅŸandı. EreÄŸli, gerçekten spora, sporda baÅŸarıya açtır. En büyük hedeflerimden bir tanesi de seyirciyi sahaya çekmekti. Bunu da baÅŸardık.”

SÖYLENENLERE ÜZÜLÜYORUM
Sorular arasında yer alan “Kulüp bütçesine de açıklık getiren Ayhan Atay, bu konuda üzüntülü olduÄŸunu da saklamadı.

Atay, şunları söyledi:
“Her ÅŸeyimiz açık, ÅŸeffaf ve nettir. Kulübümüze bir tane para bile elden girmez, elden çıkmaz. Bu kulübün bir kuruÅŸ vergi, malzeme, sporcu alacak borcu yoktur. Taksitlendirme, aydan aya ödemelerimiz tabi ki vardır.  Telefonum 24 saat açıktır. Basından takip ediyorum ve üzülüyorum. Nezaketen arayıp bana bir sorsalar, dürüst bir ÅŸekilde kendilerine A’dan Z’ye anlatırım. Gelelim bütçeye. Belediyemizin, yasa gereÄŸi gelirlerimizin binde 12’si kadar bütçe, Meclis’in onayıyla futbol takımımıza taksitler ÅŸekliyle yansıtılıyor. Bunun dışındaki harcamalarımızla ilgili bölgemizdeki iÅŸadamlarımızdan, gönüllü bağışçılarımızdan; kendilerine nezaket ziyaretleri yaparak katlılar saÄŸlamalarını isteyerek baÅŸarılı olabiliyorsunuz. Bugün, aktif 400 sporcunun yıllık malzeme ihtiyacı 100 bin lira civarındadır.

DİĞER AMATÖR KULÜPLERE DE BU BÜTÇEDEN..!
Kulübe gelen para, bütün branşlara harcanan bir paradır. Bunun içinde futbolcularımız ile diğer sporcularımızın malzemeleri, yol, otel, yeme-içme, sağlık malzemeleri, maaşları dahildir. Bu rakamı, burada söylemekte bir sakınca görmüyorum. Kamuoyunda 2 trilyon gibi bir rakamdan bahsediliyor. Samimiyetimle söylerim ki kulübümüzün bütçesi 1 milyon 200 bin liradır. Bu, 350 sporcunun masrafıdır. Sadece belediye sporcusuna değil, bölgemizi temsil eden bütün amatör takımlarımıza, bütün malzemelerini biz verdik. Kulübümüzün haricinde ki 200 sporcuya, geçen sene düzenlenen törenle malzemeleri verildi. Bu sene, geçen sene aldığımız malzemelerden, bize yazılı olarak iletip ihtiyacı olduğunu belirtilen malzemelerin tedarikine de devam ediyoruz.

Ä°ÅžTE ATAY’IN ÇAÄžRISI
Atay, programın son bölümünde ilçedeki spor otoritelerine çaÄŸrıda bulunarak, “en büyük isteÄŸim, bölgemizdeki geçmiÅŸte sporun çeÅŸitli dallarında aktif olmuÅŸ arkadaÅŸlarımızla bir masa etrafından toplanabilmektir. Bu sayede bölgemizdeki baÅŸta futbol olmak üzere tüm spor dallarında nelerin, nasıl yapılabileceÄŸini görüşüp, bir yol belirlemektir. Bu benim en büyük arzumdur” dedi.
Programı sunan Kapan da, Atay’ın bu isteÄŸine katıldığını ifade ederken, “buradan bir de çaÄŸrı yapalım; belediye böyle bir toplantı organize etsin. Ancak, toplantıya katılanlar, ’acaba ben buradan nasıl yükselirim’ anlayışında deÄŸil, ’EreÄŸli’de sporu nasıl yükseltiriz’ anlayışını benimsemelerini öneririm” diye konuÅŸtu.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo