13 o C Kdz. Ereğli

ÇAKIR, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ!.

Siyaset 7 yıl 11 ay 5 gün 11 saat 27 dakika önce 1178

Haberi Paylaşın

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek ilçede devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Çakır, partisinin 22 Mayıs Pazar günü gerçekleştirdiği olağanüstü kongresine değindiği açıklamasında “2. Olağanüstü Kongremizi yapan partimiz, Genel Başkanımızı ve akabinde Başbakanımızı belirlemiştir. Bu kongremizin ve Sayın Başbakanımızın, Bakanlarımızın başta partimize, ülkemize, tüm dünya insanlarına hayırlar getirmesini diliyorum. Yine bu kongrede Merkez Karar Yönetim Kurulu’na seçilen Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Özbakır Zonguldak’ın gururu olmuştur. Kendisine de yeni görevinde başarılar diliyorum. Zonguldak’a çok şey katacağını, partinin en üst düzey yönetim organı olan Merkez Karar Yönetim Kurulu’nda Zonguldak’tan da bir temsilcimizin olması teşkilat mensupları olarak bizleri ayrıca mutlu etmiştir.”ifadelerine yer verdi.

ULAŞIM VE YOL: “EREĞLİ-ZONGULDAK YOLU 2 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK”

Her ay düzenlemiş olduğumuz basın toplantılarında yapılanları sizlerle paylaşıyoruz. Önce ulaşım ve yollardan bahsedecek olursak. Ereğli Zonguldak yolu bizim yıllardır, bizden önceki iktidarın 15 yıllığına bu ihaleyi yapmış olmasından dolayı bugüne kadar bitirilememiş bir yol. O dönemde ihaleyi 15 yıllığına verme ufkuna sahip olanlar bizden diğer projeleri çok daha kısa sürede bitirme beklentisi içindeler. Bu da bizim ne kadar büyük projeleri kısa zamanda Ereğli ve Zonguldak’a kazandırdığımızın bir göstergesi olmuştur. İhalesi tamamlandı, önümüzdeki hafta sonucu açıklanacak. Yaklaşık 20 kilometre civarı Kandilli Tepesi-Kozlu arası sıcak asfaltın bu sene yarısı bitirilip, önümüzdeki sene de yarısı tamamlandıktan sonra bu yol artık tamamen hizmete girmiş olacak. Onun yanında Kandilli Tepesi ile Kepez arasındaki yolu bu sene sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Orada bir Hastane Köprülü Kavşağı da birlikte şuan çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

EREĞLİ’DE YAPI MALZEMELERİ LİSESİ KURULACAK

Bunun yanında Ereğli’ye vasıflı öğrenciler yetiştirmek adına, okuldan mezun olduğu zaman istihdama daha kolay ulaşabilmesi adına bir Lise kazandırmayı düşünüyoruz. Bu Lise; Yapı Malzemeleri Lisesi.. Yani burada yapı denetim elamanlarından tutun inşaat bölümü ile alakalı bu sektörün işine yarayacak ara eleman yetiştirme Lisesi’ni Ereğli’de açmayı planlıyoruz. Bugünden sonra bunu programa alacağız. Bunun için ne gerekiyorsan yapacağız.

KABASAKAL DERESİ’NİN ISLAH ÇALIŞMALARI

Kavaklık ve Kepez’de sıkıntıya yol açan Kabasakal Deresi’nin ıslah çalışmaları birkaç güne kadar başlıyor. Bu sene sonunda ciddi anlamda bitmiş olup artık Kepez’i ve Kavaklık’ı bu dere taşma riskinden kurtarmış olacağız. Bunun yanında Armutlu Cuma bölgesi için İskenderli Köprüsü demiştik. Onun da şuan çalışmaları başladı. En kısa sürede tamamlanıp o bölgeyi yol olarak da rahatlatmak istiyoruz.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ: “İHALE AŞAMASINA GEÇMEK İSTİYORUZ”

Üniversite projemiz biliyorsunuz eski devlet hastanesinin yerin tahsis ettikten sonra şuan çizim aşamasındaydı. İnşaat ihale aşamasına getirebilmek için gayret sarf ediyoruz. Bakanlarımız yeni değişti, bir iki hafta sonra Kalkınma Bakanlığı nezdinde bunu takip edeceğiz ve sizlerle paylaşacağız. Kamuoyunda bazı değerlendirmeler oluyor; yani bir an önce olsun diye. Ben bunu olumlu karşılıyorum. Bizim de isteğimiz bu. Ama hiç yapılamayacak denilen bir şeyi oranın değeri yaklaşık 50-55 Trilyon civarındaki bir yeri bugün üniversiteye kazandırmak kolay değildi. Burada emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz. Üniversiteyi de süratli bir şekilde ihale aşamasına taşımak istiyoruz.

TERSANELER: “500 CİVARINDA İSTİHDAM SAĞLANDI”

Tersaneler; Sayın Başbakanımız ve Genel Başbakanımız Binali Yıldırım Beyin bu sektörden geliyor olması bizim bir avantajımız. Şuan Ereğlimizde belki biliniyor belki bilinmiyor ama 500 civarında tersanelerimizde işçi çalışmaya başladı. Bunu 700’lere kısa vadede taşımak istiyoruz. Bununla ilgili Milli Savunma Bakanlığına bir ziyaretimiz olmuştu, gerekli çalışmalar yapılacaktı. Şimdi Bakanların değişmesinden dolayı tekrar yenileyeceğiz. Az öncede ifade ettiğim gibi Binali Yıldırım Beyin bu alandan gelmesi Ereğli’deki tersanelerimiz için çok büyük bir önem taşıyor.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 18 saat 34 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 9 saat 46 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 16 saat 47 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 13 saat 51 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 13 saat 25 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 11 saat 4 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 7 saat 40 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 18 saat 8 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 12 saat 15 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 15 saat 41 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI