Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Çakır, Gemi Tersanesinde İncelemelerde Bulundu

Çakır, Gemi Tersanesinde İncelemelerde Bulundu

AK Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe TeÅŸkilatı BaÅŸkanı Fatih Çakır yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilçede faaliyet gösteren EreÄŸli Gemi A.Åž. tersanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 


AK Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, yönetim kurulu üyeleri, belde baÅŸkanları ve gençlik kolları yöneticileri ile birlikte EreÄŸli Gemi A.Åž. Tersanesi Müdürü Kemal BektaÅŸ’ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kdz. EreÄŸli’de ki tersanelerin yeniden canlandırılması için her türlü desteÄŸi vermeye hazır olduklarını dile getiren Çakır, emek yoÄŸun bir sektör olan tersanelerin için Kdz. EreÄŸli açısından büyük öneme sahip olduÄŸunu söyledi. Çakır konuÅŸmasında “Halkımızı yakinen ilgilendiren sektörlerden bir tanesi de tersanecilik sektörü. Burada çok insanımız çalışıyordu. Global krizden dolayı belli bir daralma oldu ama ÅŸu an ne durumdayız, geleceÄŸe dair planlamalar nelerdir? Bunlarla ilgili görüş alışveriÅŸinde bulunmak için hem ziyaret edelim hem de bizimde destek olabileceÄŸimiz ne varsa bunu bildirmeye geldik. Çünkü tersanecilik emek yoÄŸun bir sektör, istihdama da çok fazla katkı saÄŸlayan bir sektör. TersaneciliÄŸi önemsiyoruz.” dedi.


Çalışmaları hakkında bilgi veren EreÄŸli Gemi A.Åž. Tersanesi Müdürü Kemal BektaÅŸ, ÅŸu anda 300 kadar işçi ile kapasitelerinin yüzde 15’i oranında çalıştıklarını söyledi. 2 yeni römorkörün yapımını tamamladıklarını 2 tanede devam eden 32 metrelik römorkör yapım çalışmalarının devam ettiÄŸini anlatan BektaÅŸ “Åžu anda bir tanede 8 bin 400 tonluk kimyasal tanker yapım çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar bizim kendi filomuza dahil olacak ve tankeri Temmuz- Haziran gibi teslim etmeyi planlıyoruz. Ä°nÅŸasına baÅŸlayacağımız ÅŸu anda proje aÅŸamasında olan 6 tane römorkörümüz var. Bunları da önümüzdeki yıl Mart ayına kalmadan bitirmeyi planlıyoruz. Personel sayımız iÅŸ planlamasına göre 300 ile 400 arasında deÄŸiÅŸecek” dedi.


Bektaş ziyaret sırasında AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ve beraberindekilere slayt gösterisi eşliğinde bilgilendirmelerde bulundu. Çakır daha sonra beraberindekilerle gemi tersanesi içerisinde incelemelerde bulunarak çalışan işçilere kolaylıklar diledi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo