Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇAĞRIDA BULUNDULAR: SÖZÜNÜZÜ TUTUN

ÇAĞRIDA BULUNDULAR: SÖZÜNÜZÜ TUTUN

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TTK’ya bin 500 işçi alımı sözünü hatırlatan, Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği Başkanı Çetin Yiğit, yapılacak işçi alımında maden şehidi ailelerinden  250 kişilik kontenjan ayrılmasını istedi.
Yiğit, Uzunkum Caddesi Ofis Yolu mevkisinde bulunan dernek evinde düzenlediği toplantısında yaptığı konuşmada, 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma maden faciasında hayatını kaybeden maden şehitlerinin ailelerine her aileden bir kişi olmak üzere kamuda iş istihdamı verildiğini söyledi. Bu yasanın genişletilmesi ve tüm maden şehit ailelerini kapsaması için girişimlerde bulunduklarını anlatan Yiğit, talep ettikleri kontenjanın geri çevrildiğini belirterek şöyle dedi:

“SÖZ VERMİŞLERDİ”
“Sayın Cumhurbaşkanımız 5 Haziran 2018 tarihinde Zonguldak ziyaretlerinde TTK’ya bin 500 işçi alınacağı müjdesini verdi. Bu haberden sonra AK Parti Milletvekili adaylarımıza, AK Parti İl Başkanına ve Ereğli İlçe Başkanı aracılığı ile görüştüğümüz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç hanıma konuyu ilettik. Görüştüğümüz tüm kesimler bu konuda ellerinden ne geliyorsa yapacakları sözünü verdiler.

“KONDENJAN AYRILMADI”
Bugün geldiğimiz noktada TTK işçi alımı tarihi açıklandı ama maden şehidi çocuklarına kontenjan ayrılmadı. Bizlere verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Bizler maden şehidi çocukları olarak yaş şartı aranmaksızın ve bayanların da değerlendirilmesini istiyoruz. Kurumun yer altı ve yerüstü işçiliklerinde prevü noksanlıklarından dolayı ihtiyacı var. Daha önce uygulama örneklerinde olduğu gibi KPSS işçi alımlarında olmuştu, yaş şartı aranmamıştı. Aynı uygulama Maden Şehit Aileleri çocukları için de uygulanabilir. Yapılacak işçi alımları kura çekilişine tabi tutulmadan, sağlık durumları elverişli maden şehidi çocuklarına 250 kişilik kontenjan ayrılarak hem kurumun işçi açıklarına bir nebze fayda sağlamak hem de mağdur olan ailelerin mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz.

“MADEN ŞEHİTLERİ ÇOCUKLARINI YETİM, EŞLERİNİ DUL BIRAKTILAR AMA
ÜLKESİNİ KÖMÜRSÜZ BIRAKMADILAR”

Bizler yıllardır toplumsal sorunların çözümü konusunda gerek siyasi idare, sivil toplum kuruluşları ve bürokratlar olarak Zonguldak’ın sorunlarını gerekli makamlara taşıyamıyoruz. Zonguldak halkı bu nedenlerden dolayı hep mağdur oldu. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Verilen sözlerin arkasında durunuz. Maden şehit çocuklarına sahip çıkmak sadece bizlerin değil tüm Zonguldak’ın boynunun borcudur. İnşallah bu sorunun çözümü konusunda gerekli duyarlılığı gösterirler ve biz maden şehidi yakınlarını bir kez daha hayal kırıklığına uğratmazlar. Maden Şehitleri çocuklarını yetim, eşlerini dul bıraktılar ama ülkesini kömürsüz bırakmadılar.”

VE ONLAR DA KONUŞTU!
Toplantıda maden şehidi yakınlarından bazıları da söz alarak; mağduriyetlerini dile getirdiler ve ilgililerden destek beklediklerini söylediler.
Oğlu Uğur Yılmaz'ı 2002'de kaybeden Gülfidan Yılmaz, babası Ramazan m-Mumcu'yu 92’de kaybeden Gülyüz Mumcu ve 92 grizu faciasında şehit düşen cesedi ise 2 yıl sonra bulunan Kadir Aydın'ın oğlu Cemil Aydın, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini istediler.

 

 

ÇAĞRIDA BULUNDULAR: SÖZÜNÜZÜ TUTUN

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

üzgün6
gülücük4
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Yasar Dursun

22 Ocak 2019 - 10:10

Baskanım maalesef bizler hıcbır zaman bu hukumetı yarı yolda bırakmadık her secimde ustumuze dusenı yaptık ama bunlar soz verdikleri halde kendi iktidara geldikleri tarihten sonraki zamanı kapsattılar bizleri yol saydılar

Yorum Yazın

Canlı Radyo