Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Çağımızın en büyük sorunlarından biri kültürel sığlaşma’

’Çağımızın en büyük sorunlarından biri kültürel sığlaÅŸma’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kalıcı ve uzun vadeli işlere yoğunlaşmak zorundayız. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir derinliği ve kalıcılığı olmayan, günlük üretilip günlük tüketilen işlerle bir kültür ve medeniyet inşa edilemez. Kalıcı ve uzun vadeli işlere yoğunlaşmak zorundayız." dedi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kültür Åžurasında konuÅŸuyor."GeçtiÄŸimiz 14 yılda kültür alanında çok önemli iÅŸler de yapıldı." diyen ErdoÄŸan, "Mesela doÄŸrudan bakanlığa baÄŸlı müze sayısı 93’ten 198’e, müze ve ören yeri ziyaretçi sayısı 7,4 milyondan 17,3 milyona çıktı. Destek verilen özel tiyatro sayısı 59’dan 216’ya, sinemaya verilen destek miktarı da 6 milyon dolardan 176 milyon dolara yükseldi. Ãœlkemizdeki sinema seyircisi sayısı 23,5 milyondan 58 milyonun üzerine çıkarken, özellikle yerli filmler 31 milyon seyirciyle tarihimizin en yüksek seyirci potansiyeline ulaÅŸtı." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Çağımızın en büyük sorunlarından biri kültürel sığlaşma"

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:"Kültür faaliyetleri adı altında niteliksiz, milli kültürümüze uymayan, kültür hayatımıza katkı sağlamayan etkinlikler konusunda dikkatli olmalıyız. Çağımızın en büyük sorunlarından biri kültürel sığlaşmadır. Hiçbir derinliği ve kalıcılığı olmayan, günlük üretilip günlük tüketilen işlerle bir kültür ve medeniyet inşa edilemez. Kalıcı ve uzun vadeli işlere yoğunlaşmak zorundayız. Özellikle gençlerimizi bir ustanın, bir üstadın dizinin dibinde oturtarak gerçek sanat ve kültürü öğrenmeye teşvik etmeliyiz. Benim siyasetteki tecrübem bunu gösteriyor."

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo