Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Hak kazananlar açıklandı!.

Hak kazananlar açıklandı!.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, "Büyükanne Projesi"nde maaş almaya hak kazananları açıkladı. İsimlerin yer aldığı liste, Çalışma Bakanlığının internet sitesinde yayımladı.Müezzinoğlu, "Asgari ücretin üçte biri gibi bir rakamı büyükanneye uygun gördük. Bu bir emek hakkı değildir. Bu bir ödül, ikramiye, destektir." ifadelerini kullandı.

Hak kazanan isimleri öğrenmek için tıklayın

"4 milyon emekli promosyon aldı"

Bakan Müezzinoğlu, şu ana kadar 4 milyonun üzerinde emeklinin banka promosyonu aldığını söyledi.

"Kayıt dışında hedef yüzde 25’lere indirebilmek"

"Kayıt dışı istihdam oranını yüzde 33’lere düşürdünüz. Bu konuda rakamın daha da düşmesi için hangi adımları atacaksınız?" ÅŸeklindeki bir soru üzerine MüezzinoÄŸlu, kayıt dışı istihdamın, sosyal güvenlik aktörleri ve dengeleri açısından hayati konulardan biri olduÄŸunu belirtti. Bugün yapılacak Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu’nun da konu baÅŸlığının kayıt dışı istihdam olduÄŸunu bildiren MüezzinoÄŸlu, ÅŸunları söyledi:

"Her yıl yaklaşık 60 milyar kaybımız var. Çok büyük bir rakam. Bu 60 milyarın biz büyük bir çoÄŸunluÄŸunu güçlü bir mücadeleyle almamız lazım. Ä°lk hedefimiz bunu yüzde 25’lere indirebilmek. Bu konuda çok yönlü bir kampanya için hazırlık yapıyoruz. Åžu anda istihdama verdiÄŸimiz teÅŸvikler, düzenli primlerini ödeyenlerin primlerini beÅŸ puan düşürmüş olmamız, bu mücadele sonrası primleri daha da düşürebilme, buradaki kayıt içiliÄŸi artırabilmemizle alakalıdır. Kayıt içiliÄŸi artırdığımız her baÅŸarı öbür taraftaki yükü azaltmamız için bize imkan verecektir. Çok yönlü, yaygın bir mücadeleyi iÅŸverenlerimizle sivil toplum örgütlerimizle diÄŸer kamu kurum ve kuruluÅŸlarımızla birlikte vereceÄŸiz. Kayıt dışılıkta yüzde 25’lerin altındaki hedefi kısa sürede yakalamayı arzu ediyoruz."

"işsizlik oranı tek haneli rakama inecek"

MüezzinoÄŸlu, TÜİK’in açıkladığı Aralık ayı iÅŸsizlik oranlarıyla ilgili, "Belki 2017’nin Ocak rakamı da iÅŸsizlik oranı anlamında çok hafif bir artışı getirebilir. Ama 2017’nin Aralık ayında, çok rahatlıkla söylüyorum, bu performansımızı sürdürerek iÅŸsizlik oranı mutlaka ama mutlaka tek haneli rakama inecek, yüzde onların altına inecek." ifadelerini kullandı.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo