19 o C Kdz. Ereğli

BURADA KONUŞTU!

Gündem 9 yıl 4 ay 2 gün 14 saat 36 dakika önce 1142

Haberi Paylaşın

Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan, Engelliler için yeni hizmetleri hayata geçireceklerini söyledi.

Erdoğan, 91.7 frekansından yayın yapan radyomuz Ereğli FM’de Gazeteci Fikri Kapan’ın hazırlayıp sunduğu “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” programında yaptığı açıklamalarda, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” kapsamında Ereğli Belediyesi’nce gerçekleştirilecek etkinlikleri açıkladı.

Bu yıl “Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri” etkinliklerinin Mayıs ayı içine yayıldığını anlatan Erdoğan, şenliklerin en önemlisinin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) katkılarıyla hazırlanan ve bölgedeki Fen bölümü Öğretmenlerinin desteklediği “Bilim Etkinliği”nin olduğunu belirterek, şöyle dedi:

UNUTULAN OYUNLAR OYNANACAK

“9 Mayıs’ta başlayacak Engelliler Haftası etkinliklerimiz, 13 Mayıs’ta tamamlanacak. Etkinlikler kapsamında çeşitli gösteriler ve çocuklarımızın unuttuğu oyunlar sergilenecek.

Yılbaşında TÜBİTAK’a sunduğumuz proje onaylandı. Meclis kararıyla 22-23 Mayıs’ta gençlerimizi ilçedeki okulların lise ve üniversite öğrencilerinin de planlanmaya dahil edildiği ve yaklaşık 25 bin öğrencinin sahil bandında buluşacağı ciddi bir bilim organizasyonu olacak. Bu projeNİN, TÜBİTAK’a il bazında yapılan birkaç proje arasında kabul görmesi bizi ayrıca gururlandırdı. Sahile Bandında kurulacak 17 çadırda öğrenciler deney yaparak çalışmalarını görebilecekler. Bu etkinlik ilçemizde ilk kez yapılmış olacak. Yine Amfi Tiyatro’da 3 profesör konularında soruları yanıtlayacaklar. Şenliklerimizin son üç günü ise dolu dolu geçecek. Şenliklerimizi ilçemiz ile bütünleşmiş olan Osmanlı Çileği ismini vermemizin ana vesilesi ise bu ürünümüzün ilçe dışına yeterince tanıtılamamış olmasından kaynaklanıyor. Halkımızı şenliklerimize davet ediyoruz.”

“ENGELLİYE HİZMET YOKTU”

Aynı zamanda Ereğli Belediyesi Meclis Üyesi Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan, Ereğli Belediyesi’nin geçmiş yıllarda engellilere yönelik gerekli çalışmaları yapmadığını ileri sürerek şunları söyledi:

“20 yıllı bir belediyenin binasına engelliler çıkamıyordu, asansörü yoktu. Sonra ne olduysa bir ara belediyenin önünden, İş bankası önüne kadar engelli yürüme yolu yapıldı. O dönemler Fiziksel Engelliler Derneği’nde yaptığım bir konuşmada, eski başkana hitaben ’20 yıldır neredeydiniz’ diye bir ifade kullanmıştım. Burada zihniyet çok farklı, Eğer Belediye veya toplum olarak bir kişinin eksiğine destek olmayı amaçlıyorsanız, bunu aşama aşama, kademe kademe yaparak engellilerin ihtiyaçlarına cevap verebilirsiniz. Bir şekilde gösteriş olsun diye koyarsanız, bunun samimiyet olacağını düşünmüyorum.

“ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ KURDUK”

Bizin önce engelli kardeşlerimizi samimi olarak kabul etmemiz gerekiyor. Sorunlarını tespit edip, çözüm üretmemiz gerekiyor.

Biz, Ereğli Belediyesi’nde ’Engelli koordinasyon Merkezi’ kurduk. Burada gençlerimiz ile engellilerin buluşmasını sağlamayı amaçladık. Geçmiş belediye başkanı döneminde engelliler için alınan bir aracın aktif şekilde kullanılmadığını tespit ettik. Koordinasyon Merkezimiz aracılığıyla ilçede tespit ettiğimiz engelli kardeşlerimizin evlerinde ihtiyaçlarına yönelik keşif yapılıyor. Şu ana kadar tespit ettiğimiz 68 engelli kardeşimizin programlı şekilde bu araçtan yararlanmasını sağlıyoruz. Gerek şehir merkezindeki sahile gezme, gerekse örneğin diyaliz merkezine geliş gidişlerini sağlıyoruz. Bunu da birer haftalık planlı program haline dönüştürüyoruz.

AKÜLÜ ARABALARINI ŞARJ EDEBİLECEKLER

Koordinasyon merkezimizde engellilerimiz için küçük de olsa bir sinema salonu oluşturduk. İnternet ortamından yararlanabilmeleri için bilgisayar ortamı yarattık. İstanbul Teknik Üniversitesi ile yaptığımız anlaşma doğrultusunda, bir şifre ile 5 bin kitaba ulaşabilecekleri merkez oluşturduk. Bazı akülü sandalyeli engellilerimiz, çarşı merkezine inişlerinin ardından akü şarzları yetmediğinden evlerine çıkmakta zorlanıyordu. Bunun için de şehir merkezinde ve sahil bandında olmak üzere 2 adet şarz dolum istasyonu oluşturacağız. Aynı zamanda bu akülü sandalyelerin tamir ve bakımlarının yapabilecek bir kişiyi de eğitmeyi düşünüyoruz. Yine Atatürk Kültür Merkezi’ndeki sinema salonuna çıkabilmeleri için engelli daha uygun bir engelli rampası yapmayı planladık. Sayın Başkanımız Hüseyin Uysal’ın da dediği gibi Engellilere pozitif ayrımcılık yapacağız. Halkımızdan da bizi yalnız bırakmamalarını bekliyoruz. Mayıs Ayı içinde gerçekleştireceğimiz etkinliklere yüksek katılımlarını bekliyoruz.”

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 11 saat önce 1 ÖLÜ 1 YARALI !
6 gün 17 saat 42 dakika önce ÖZEL HASTANEDE OLAY
4 gün 16 saat 42 dakika önce HASTANEDE OLAY (!) İŞTE O ANLAR !..
4 gün 10 saat 47 dakika önce HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMEDİ !
4 gün 6 saat 57 dakika önce KIZIM SANA SÖYLÜYORUM, EREĞLİ SEN ANLA !
5 gün 16 saat 17 dakika önce 2 ÖLÜ 23 YARALI !
6 gün 15 saat 42 dakika önce ZONGULDAK YOLUNDA KAZA !
2 gün 18 saat 19 dakika önce AHMET ÜÇPINAR HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 14 saat 4 dakika önce EREĞLİ'DE 6 KİŞİ GÖZALTINDA