Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BURADA KONUŞTU!

BURADA KONUÅžTU!

Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan, Engelliler için yeni hizmetleri hayata geçireceklerini söyledi.

ErdoÄŸan, 91.7 frekansından yayın yapan radyomuz EreÄŸli FM’de Gazeteci Fikri Kapan’ın hazırlayıp sunduÄŸu “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” programında yaptığı açıklamalarda, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” kapsamında EreÄŸli Belediyesi’nce gerçekleÅŸtirilecek etkinlikleri açıkladı.

Bu yıl “Osmanlı ÇileÄŸi Kültür ve Sanat Åženlikleri” etkinliklerinin Mayıs ayı içine yayıldığını anlatan ErdoÄŸan, ÅŸenliklerin en önemlisinin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumu’nun (TÃœBÄ°TAK) katkılarıyla hazırlanan ve bölgedeki Fen bölümü Öğretmenlerinin desteklediÄŸi “Bilim EtkinliÄŸi”nin olduÄŸunu belirterek, şöyle dedi:

UNUTULAN OYUNLAR OYNANACAK

 “9 Mayıs’ta baÅŸlayacak Engelliler Haftası etkinliklerimiz, 13 Mayıs’ta tamamlanacak. Etkinlikler kapsamında çeÅŸitli gösteriler ve çocuklarımızın unuttuÄŸu oyunlar sergilenecek.

Yılbaşında TÃœBÄ°TAK’a sunduÄŸumuz proje onaylandı. Meclis kararıyla 22-23 Mayıs’ta gençlerimizi ilçedeki okulların lise ve üniversite öğrencilerinin de planlanmaya dahil edildiÄŸi ve yaklaşık 25 bin öğrencinin sahil bandında buluÅŸacağı ciddi bir bilim organizasyonu olacak. Bu projeNÄ°N, TÃœBÄ°TAK’a il bazında yapılan birkaç proje arasında kabul görmesi bizi ayrıca gururlandırdı. Sahile Bandında kurulacak 17 çadırda öğrenciler deney yaparak çalışmalarını görebilecekler. Bu etkinlik ilçemizde ilk kez yapılmış olacak. Yine Amfi Tiyatro’da 3 profesör konularında soruları yanıtlayacaklar. Åženliklerimizin son üç günü ise dolu dolu geçecek. Åženliklerimizi ilçemiz ile bütünleÅŸmiÅŸ olan Osmanlı ÇileÄŸi ismini vermemizin ana vesilesi ise bu ürünümüzün ilçe dışına yeterince tanıtılamamış olmasından kaynaklanıyor. Halkımızı ÅŸenliklerimize davet ediyoruz.”

“ENGELLÄ°YE HÄ°ZMET YOKTU”

Aynı zamanda EreÄŸli Belediyesi Meclis Ãœyesi BaÅŸkan Yardımcısı Nazım ErdoÄŸan, EreÄŸli Belediyesi’nin geçmiÅŸ yıllarda engellilere yönelik gerekli çalışmaları yapmadığını ileri sürerek ÅŸunları söyledi:

“20 yıllı bir belediyenin binasına engelliler çıkamıyordu, asansörü yoktu. Sonra ne olduysa bir ara belediyenin önünden, Ä°ÅŸ bankası önüne kadar engelli yürüme yolu yapıldı.  O dönemler Fiziksel Engelliler DerneÄŸi’nde yaptığım bir konuÅŸmada, eski baÅŸkana hitaben ’20 yıldır neredeydiniz’ diye bir ifade kullanmıştım. Burada zihniyet çok farklı, EÄŸer Belediye veya toplum olarak bir kiÅŸinin eksiÄŸine destek olmayı amaçlıyorsanız, bunu aÅŸama aÅŸama, kademe kademe yaparak engellilerin ihtiyaçlarına cevap verebilirsiniz. Bir ÅŸekilde gösteriÅŸ olsun diye koyarsanız, bunun samimiyet olacağını düşünmüyorum.

“ENGELLÄ° KOORDÄ°NASYON MERKEZÄ° KURDUK”

Bizin önce engelli kardeşlerimizi samimi olarak kabul etmemiz gerekiyor. Sorunlarını tespit edip, çözüm üretmemiz gerekiyor.

Biz, EreÄŸli Belediyesi’nde ’Engelli koordinasyon Merkezi’ kurduk. Burada gençlerimiz ile engellilerin buluÅŸmasını saÄŸlamayı amaçladık. GeçmiÅŸ belediye baÅŸkanı döneminde engelliler için alınan bir aracın aktif ÅŸekilde kullanılmadığını tespit ettik. Koordinasyon Merkezimiz aracılığıyla ilçede tespit ettiÄŸimiz engelli kardeÅŸlerimizin evlerinde ihtiyaçlarına yönelik keÅŸif yapılıyor. Åžu ana kadar tespit ettiÄŸimiz 68 engelli kardeÅŸimizin programlı ÅŸekilde bu araçtan yararlanmasını saÄŸlıyoruz. Gerek ÅŸehir merkezindeki sahile gezme, gerekse örneÄŸin diyaliz merkezine geliÅŸ gidiÅŸlerini saÄŸlıyoruz. Bunu da birer haftalık planlı program haline dönüştürüyoruz.

AKÜLÜ ARABALARINI ŞARJ EDEBİLECEKLER

Koordinasyon merkezimizde engellilerimiz için küçük de olsa bir sinema salonu oluÅŸturduk.  Ä°nternet ortamından yararlanabilmeleri için bilgisayar ortamı yarattık. Ä°stanbul Teknik Ãœniversitesi ile yaptığımız anlaÅŸma doÄŸrultusunda, bir ÅŸifre ile 5 bin kitaba ulaÅŸabilecekleri merkez oluÅŸturduk. Bazı akülü sandalyeli engellilerimiz, çarşı merkezine iniÅŸlerinin ardından akü ÅŸarzları yetmediÄŸinden evlerine çıkmakta zorlanıyordu. Bunun için de ÅŸehir merkezinde ve sahil bandında olmak üzere 2 adet ÅŸarz dolum istasyonu oluÅŸturacağız. Aynı zamanda bu akülü sandalyelerin tamir ve bakımlarının yapabilecek bir kiÅŸiyi de eÄŸitmeyi düşünüyoruz. Yine Atatürk Kültür Merkezi’ndeki sinema salonuna çıkabilmeleri için engelli daha uygun bir engelli rampası yapmayı planladık. Sayın BaÅŸkanımız Hüseyin Uysal’ın da dediÄŸi gibi Engellilere pozitif ayrımcılık yapacağız. Halkımızdan da bizi yalnız bırakmamalarını bekliyoruz. Mayıs Ayı içinde gerçekleÅŸtireceÄŸimiz etkinliklere yüksek katılımlarını bekliyoruz.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo