Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BUGÜN, O KARA GÜN…

BUGÜN, O KARA GÜN…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’de, Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi Åžube BaÅŸkanı Yusuf Arslan, Prof. Dr. Muammer Aksoy'u katlediliÅŸinin 29. yıl dönümünde saygıyla ve özlemle andıklarını bildirdi.
Yazılı açıklama yapan Arslan, şunları kaydetti:
“Millî iradeye ve dolayısıyla demokrasiye giden yolda, daha doÄŸrusu MUSTAFAKEMAL'den ATATÃœRK'e giden yolda, nitelikleriyle ve getirdiÄŸi deÄŸerler dizgesiyle insanı araç deÄŸil amaç kılan Cumhuriyetimize kanat gerenlerden bir bilim adamımız da Prof. Dr. MUAMMER AKSOY'du.
Bugün, ne acıdır ki, toplumsal, siyasal, ekonomik ve bilimsel yaşantının hemen hemen her alanında gözlenen olumsuzluklar var.
Binlerce yıl önce bile uygarlıkların yeÅŸerip boy saldığı bir Anadolu’da ve bu geliÅŸmelere isimlerini vermiÅŸ olan bilgeleri ve düşünce akımlarını anımsadığınız zaman üzülüyorsunuz.
 Ä°letiÅŸim olanakları bu denli geliÅŸmiÅŸ ve dünyamızın bu denli küçülmüş olmasına karşın, akla ve bilime öncelik vermede aksaklık varsa, düşünmek gerekiyor.
Ne olmuÅŸtur da, Anadolu’nun o çok verimli kültür toprağı çoraklaÅŸtırılmıştır? Bunun kaynağını bulmak ve kurutmak gerekiyor.
En çarpıcı faktörlerden birisi kanlı terördür. Terör Türkiye’de niçin bildiÄŸini söylemekten korkmayan aydınlarımızı seçmektedir?
Fiziki varlığı olmakla birlikte, duygu, düşünce ve inanç erozyonuna uÄŸrayan, yılgınlığa teslim olmuÅŸ aydınlar da, yazılarıyla ve eylemleriyle Atatürkçü aydınlanma yolunu izleyen aydınlara saldırmaktan geri durmuyorlar. Atatürk’e de saldırıyorlar, Atatürkçülere de...

Kurtuluşumuzu ve kuruluşumuzu gerçekleştiren Mustafa Kemal ATATÜRK, amaca varırken ulusal güçleri birleştirmiş ve bunun ürününü almıştı.
Biz, Muammer AKSOY, Bahriye ÜÇOK, UÄŸur MUMCU, Ahmet Taner KIÅžLALI, Necip HABLEMÄ°TOÄžLU ve benzerlerini  Kuvayı Milliye Ruhu'nun simgeleri olarak niteliyoruz. Nedir Kuvayı Milliye?
Kuvayı Milliye, KurtuluÅŸ Savaşı’nda iÅŸgâl altındaki ülkemizde, halkımız tarafından oluÅŸturulmuÅŸ direniÅŸ örgütleridir. Yani ULUSAL GÜÇLER demektir.

Emperyalizmin azgın temsilcileri tarafından işgal edilen ülkemizi kurtarmak için, etnik ve mezhepsel kökene bakmadan, herkesi yurt savunması için bir araya getiren bu anlayış, ATATÜRK'ün eseridir. Bu ruh, KUVAYI MİLLİYE RUHU olarak nitelendirilir.
Yarım yüzyıla yakın bir süreden beri, bu ruhun bölünmesi, parçalanması konusunda hesaplar yapan, ülkemizin üstüne oyunlar oynayan, tam bağımsızlığımızı Atatürk’ün tanımı doÄŸrultusunda savunan aydınlarımızı kurÅŸunlarla, bombalarla susturdular, susturuyorlar.

Prof. Dr. Muammer AKSOY:
1917'de Antalya’da doÄŸdu. 1937'de Ä°stanbul Hukuk Fakültesini bitirdi. Zürih Hukuk Fakültesinde ihtisas ve doktora yaptı.
1952'de doçent, 1963'te profesör oldu. Siyasal Bilgiler Fakültesinde, Medeni Hukuk, Anayasa Hukuku, İnsan Hakları ve Özgürlükleri dersi verdi.
1961 Anayasa’sının hazırlanmasında Kurucu Meclis üyesi olarak etkin rol oynadı. 30 yılın üzerinde Türk Hukuk Kurumu BaÅŸkanlığı yaptı.
Türk Siyasî Tarihi'nin inanç mücadelesi sayfalarında önemli bir yere sahiptir.
1960'lı yıllarda Millî Petrol ve Madenlerimiz konusunda ödünsüz çalışmalar yaptı. 1970'li yıllarda İnsan Hakları ve Demokrasi savaşımı verdi.
1980'li yıllarda ise ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCENİN ve LAİKLİĞİN savunma avukatlığını yaptı.
19 Mayıs 1989'da ANKARA'da ATATÃœRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’nin genel merkezini kurdu.
CUMHURİYET Gazetesinde sayısız makaleleri ve araştırmaları yayınlandı. Onun, devrimci öğretmenlerin kıyımına karşı verdiği mücadele unutulmaz.
31 Ocak 1990'da Ankara Bahçelievler semtindeki evinin girişinde bedenen aramızdan alındı.
Bazı gazetelerin bürolarına telefon eden meçhul kimseler, AKSOY'un İslamî İntikam Örgütü, Müslüman Kardeşler, İslamî Hareket gibi dinci örgütlerin adlarını verdikleri yazıldı, ancak 31 Ocak gününde, dosyasına giren üç adet mermi kovanından başka hiçbir kanıt bulunamadı.

Çağdaş Türkiye için, yarınki seçimleri devletin yarınına tercih eden, halkı kutuplaştırıcı ucuz siyasetçilere değil, devletin yarınını düşünen saygın ve soylu devlet adamlarına ihtiyacımız var.
Biz, Muammer Hocamızı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Kendisini 29. kez minnetle, şükranla, saygıyla ve özlemle anıyoruz.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo