Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BUGÜN, O GÜNDÜ…

BUGÜN, O GÜNDÜ…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, Alemdar Gemisi’nin Ä°stiklal Savaşı’ndaki ilk Deniz Åžehidi Recep Kahya ile Gazilerini Anma sonrasında ise Zaferi Kutlama Törenleri gerçekleÅŸtirildi.
Ä°lk tören saat 11.oo’da Ä°stiklal Savaşı’nın ilk deniz ÅŸehidi olan Recep Kahya’yı anmak için Süleymanlar Mahallesi’nde yer alan Alemdar Anıtı önünde yapıldı. Karadeniz EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Özgür Kildirli ve EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal anıta çelenk bıraktı. Saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı söylendi. Bu sırada, göndere Türk Bayrağı çekildi.
Tören konuÅŸmasını yapan Deniz TeÄŸmen Yakup Uzun, günün anlam ve önemini belirterek Åžehit Recep Kahya’yı andı, gemini diÄŸer kahramanları isimlerini hatırlattı.
DiÄŸer bir tören ise Alemdar Gemisi’nin zaferini kutlamak için yapıldı. Sahil bandındaki Alemdar Müze Gemisi’nde gerçekleÅŸtirilen törende konuÅŸan Alemdar Gemisi YaÅŸatma DerneÄŸi BaÅŸkanı Oktay DemiroÄŸlu, Alemdar Gemisi’nin istiklal savaşının sancak gemisi olduÄŸuna vurgu yaptı. BaÅŸta istiklal savaşının ilk ve tek deniz ÅŸehidi Recep Kahya olmak üzere diÄŸer tüm gemi personeli kahramanlıklarından dolayı minnetle anıldığını ifade eden Oktay, gemiye Ä°stiklal Madalyası verilmesi için isteÄŸini yineledi.
Müze Gemisindeki program, müzik dinletisinin ardından son buldu.

 

BUGÜN, O GÜNDÜ…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo