13 o C Kdz. Ereğli

BUGÜN MUHTARLAR GÜNÜ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Gündem 5 yıl 6 ay 14 gün 14 saat 38 dakika önce 1086

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’de, ilçenin Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, “bu millet, istikbalini ve Cumhuriyetine sahip çıkacaktır” dedi.
Alınan bilgiye göre, Muhtarlar Günü dolayısıyla tören gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Kılıç, Devrim Bulvarı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Bu sırada bir muhtar, Türk Bayrağı’nı göndere çekti.
Kılıç, kürsü konuşmasında, Ereğli’de 137 muhtar görev yaptıklarını söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyet’ üzerine sözünü hatırlatıp Cumhuriyet’e sahip çıkacaklarını belirten Kılıç, şöyle dedi:
7’İ BÖLGE VE 1 MERKEZ OLMAK ÜZERE 137 MUHTAR
"Bugün muhtarlar günü ilan edilmesinde, Gazi Meclis’imize ve Hükümet’imize son noktayı koyan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkürlerimi ediyorum. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi, ‘muhtarlar demokrasinin temel taşıdır’. 1829’da kurulan bu temelin 190 yıllık bir serüveni vardır. Ülkemizde 18 bin mahalle ve 32 bin köy muhtarlığı bulunmaktadır. Karadeniz Ereğli ilçesinde de 3’ü belde, 7’i bölge ve 1 merkez olmak üzere 137 muhtar görev yapmaktayız.
Biz, hiçbir siyasi ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından seçilen, arkasında siyasi parti olmadan halkın ile beşeri ilişkiler sayesinde seçilen birer muhtarız. Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘ey yükselen yeni nesil gelecek sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk onu yaşatacak olan sizlersiniz’. Bu millet, istikbalini ve Cumhuriyetine sahip çıkacaktır. Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği olarak konfederasyonumuzun vizyonuna uygun olarak vatan, bayrak ve güzel ülkemizi seviyoruz.”
Gün etkinliğinin, saat 17.00’de de Gülüç Beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel’de gerçekleşecek yemekli program ile süreceği kaydedildi.
Tören, muhtarlar dışında bazı siyasiler de katıldı.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 16 saat 32 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 saat 44 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 14 saat 45 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 5 saat 38 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 10 saat 13 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 16 saat 6 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 11 saat 12 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 13 saat 39 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
4 gün 14 saat 50 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !