13 o C Kdz. Ereğli

BUGÜN, AVUKATLAR GÜNÜ

Karadeniz Ereğli’de, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

Gündem 6 yıl 27 gün 9 saat 31 dakika önce 950

Haberi Paylaşın

Zonguldak Barosu İl Temsilcisi ve Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Tayyar Kartal, Atatürk Anıtı’nda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yaptığı konuşmada, cübbeleri birer silah olmadığını; bağımsızlık, onurlu ve dik duruşun simgesi olduğunu söyledi.
Kendilerini hakim, savcısıyla ve avukatıyla bir bütün olan hukuk dünyasında bireylerin savunmalarını üstlenen, onların sırlarını taşıyan vekiller olarak nitelendiren Kartal, şu ifadeleri kullandı:
“HUKUKU VE AVUKATLIĞI GELECEĞE TAŞIMAK GEREKİYOR”
Güçlü ve bağımsız bir yargı için güçlü, etkili, güvenceli ve bağımsız bir savunma gereklidir. Güçlü bir adalet için güçlü bir hukuk; güçlü bir hukuk için güçlü bir yargı ve onun için de güçlü, etkili, güvenceli ve bağımsız bir savunma gereklidir. Her şeyden önce hukukumuza ve onun içerisinde savunmayı temsil eden mesleğimize geniş bir açıdan bakmamız gerekiyor. Geçmişi, bugünü ve geleceği incelemek, tahlil etmek gerekiyor. Hukuku ve avukatlığı geleceğe taşımak gerekiyor. Günübirlik çalışmaların yeterli olmadığı ortadadır. Bu mesleğin 40 yılını planlamamız gerekiyor. Hukukun ve avukatlığın kısa, orta ve uzun vadeli kalkınma planlarını oluşturmamız gerekiyor.
Avukatlık teminatını getirmemiz gerekiyor. Hukuku ve avukatlığı zamana uydurmamız, zamana adapte etmemiz gerekiyor. Bizleri zamana adapte etmemiz gerekiyor. En iyi avukat değil, avukatlık için en iyisi olmamız gerekiyor.”
Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 15 saat 10 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 6 saat 22 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 13 saat 23 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 10 saat 27 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 10 saat 1 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 4 saat 16 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 14 saat 44 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 8 saat 51 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 12 saat 17 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
9 saat 50 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR