Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BU YIL COŞKUYLA KUTLANDI

BU YIL COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıl dönümü, Karadeniz Ereğli’de de gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.


Kutlamalar kapsamında, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, makamında tebrikleri kabul etti. Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Özden Yazıcıoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, burada yerine aldı.
Kutlamalar kapsamında, araç trafiğine kapatılan Sahil Bulvarı’nda ise geçit töreni vardı. Tören, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Kaymakam Çorumluoğlu, Komutan Yazıcıoğlu ve Başkan Uysal, askeri cip üzerinden vatandaşların, öğrencilerin ve askeri birliklerin bayramını kutladılar.
Çorumlu, ardından yaptığı tören konuşmasında, Cumhuriyet’in kuruluşunun 95'inci yıldönümünü kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşadığını söyledi. Günün, yeniden diriliş ve varoluş mücadelesi anlamına geldiğini ifade eden Çorumluoğlu, şöyle dedi:
“EN KUTLU ARMAĞANDIR”
“Kutladığımız yalnızca Cumhuriyetin ilanı değil Atamızın lisanıyla ‘bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen bir milletin dizginlenemez hürriyet sevdasıyla, uğruna toprağa düşen nice canlar, çekilen nice acılar, akıtılan kanlar, katlanılan büyük felaketler pahasına bedeli sonuna kadar ödenmiş büyük zaferlerle kazandığı, yeniden diriliş ve varoluş mücadelesinin muhteşem bir başarısıdır. Bu başarının adı olan Türkiye Cumhuriyet hepimize sunulmuş ve emanet edilmiş en büyük, en kutlu armağandır. Bu kutlu armağanı bugünümüzü ve geleceğimizi aydınlatan parıltısıyla bir egemenlik tacı olarak başlarımıza konduran Cumhuriyet kahramanlarını; başta Cumhuriyetimizin kurucu lideri ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah, siyaset, mücadele arkadaşlarını, nice isimsiz vatan evladını minnetle, şükranla, rahmetle yad etmek boynumuzun borcudur.”

15 TEMMUZ…
Kaymakam Çorumoğlu, 15 Temmuz örneğini vererek Türk Milleti’nin Devlet’e olan bağlılığını da anlattığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
Türk Milleti’nin asil karakterini hukuku, ilkeleri ve teşkilatlanmasıyla en isabetli şekilde temsil eden Cumhuriyetle yepyeni bir devlet gücüne dönüştüren büyük millet mücadelesi sayesinde bugün ne mutlu ki; Türkiye Cumhuriyeti 95 yılda aldığı mesafe ile dünyada özellikle bölgesinde barış ve istikrarın vazgeçilmez unsuru ve tüm hesapların etkileyici ve dengeleyici asli faktörü haline gelmiştir. Ama bu asil duruşun asalet kavramından mahrum dünya egemenliği heveslilerince mecbur kaldıkları zoraki bir katlanış görüntüsüne rağmen hesaplarını bozan  ve hadlerini hatırlatan bir tehdit unsuru olarak algılana geldiği hepimizin malumudur.
Gücünü Milletinden alan, Milletinin yüksek aidiyet duygusu, sadakati ve kahramanlığı ile sahiplenilen Cumhuriyetin bu mübarek vatan coğrafyasındaki kuvvetli mevcudiyetinin 15 Temmuz 2016'da bir kez daha tescillenmiş Cumhuriyeti’ne, devletine gerekirse canı pahasına sahip çıkacağına bir kez daha bütün dünyaya kanıtlayan bu büyük millet, elbette Cumhuriyet Bayramını en asil, vakur bir duruşla, onurla kutlamak hakkını inkar edilemez bir katiyetle kazanmıştır.”

‘ZÜBEYDE HANIM’ ADETA BÜYÜLEDİ!
Ardından ise öğrenciler tarafından ‘Cumhuriyet’ temalı şiir ve kompozisyonlar okundu. Törende ayrıca yine öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi.
Tören; Özel Doğa Koleji Armoni Bandosu eşliğinde okulların, çeşitli sivil toplum örgütlerinin ve askeri birliklerin geçidi yapıldı. Geçit sırasında ise Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, giydikleri Cumhuriyet dönemine ait kostümlerle yürüdü. Dönemi yansıtan öğretmenlerin bu koreografisi büyük alkış topladı.

‘CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ’ YAPILACAK
Öte yandan Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında bugün saat 18.30’da  ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ gerçekleştirilecek. Bağlık Karakolu önünden başlayacak olan yürüyüş Atatürk Anıtı’nda son bulacak.

 

 

BU YIL COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıl dönümü, Karadeniz Ereğli’de de gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo