Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BU SEVGİ BAŞKA !.

BU SEVGÄ° BAÅžKA !.

Emekli oldu, kendini sokak hayvanlarına adadı.


EreÄŸli’de yaÅŸayan 58 yaşında ki banka emeklisi Huri Dönmez, emekli olduktan sonra kendisini sokak hayvanlarına adadı.  Köyleri  gezen Dönmez, temin ettiÄŸi yem ve yiyecekleri sokak hayvanlarına elleri ile yediriyor.

EreÄŸli’ de bankada uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olan, evinin bahçesinde ve çevresinde ki sokak hayvanlarını besleyen Huri Dönmez, 2006 yılından bu yana da köy köy gezerek sokak hayvanlarının karnını doyuruyor. Kısa süre önce emekli olan ve kendisini sokak hayvanlarına adayan Dönmez, arkadaÅŸları veteriner hekim ve Petshop sahiplerinin desteÄŸi ile köylere giden Huri Dönmez, elde ettiÄŸi mama ve diÄŸer yiyecekleri sokak hayvanlarına elleri ile yediriyor. Bazı ekmek fırınlarından da ekmek desteÄŸi alan Dönmez, elindeki imkanlarla hafta da iki ya da 3 kez bu iÅŸlemi yapabildiÄŸini, kendisine verilecek olan mama desteÄŸi ile hedefinin her gün gezerek sokak hayvanlarını beslemek olduÄŸunu ifade etti.

Sadece hayvanları beslemekle kalmayan Huri Dönmez, hasta olan hayvanların ilaçlarını veren Huri Dönmez, hayatını kaybeden sokak hayvanlarının defin işlemini de köylülerin de yardımı ile yapıyor.

Hayvanlara zarar verilememesi gerektiÄŸini ve herkesin sokaklarına bir kap su ve bir kap mama bırakmasını isteyen Huri Dönmez “Biz bugün buraya gönüllü geldik. Hayvanlarımızı beslemeye Subaşı’ndan baÅŸladık. Ova köyüne kadar geldik. Buradan da Kandilli beldesine geçeceÄŸiz. Destek veren arkadaÅŸlarımız var. Filiz hanım, Özge hanım, Doktor Erman bey. Onlara çok teÅŸekkür ediyoruz. 2006 yılından bu yana bu iÅŸi yapıyorum. Kendi gönül isteÄŸimle yapıyorum. YapabildiÄŸim kadarı ile bütün hayvanlara bakmaya çalışıyorum. Ölen hayvanlarımız var. Onların defin iÅŸlemini yapıyoruz. Ölü hayvanımızı da bırakmıyoruz. Kedimiz köpeÄŸimiz olsun onları da gömüyoruz. VatandaÅŸlarımıza çaÄŸrım olacak. Herkes duyarlı olsun. Hayvanları sevmek zorunda deÄŸiller. Ancak, onlar için bir kap su ve bir kap mama bıraksınlar. Onlara eziyet ve iÅŸkence etmesinler. Sadece bu hayvanların bizlerden istediÄŸi sevgi. Sevgiden baÅŸka hiçbir ÅŸey istemiyorlar. Bir kap su, bir kap mama ve sevgi. Hayvanların bizlerden istedikleri bunlar. Zarar vermesinler yeter” dedi.

Aydınlar köyünde yaÅŸayan Aysel Okut’ta Huri Dönmez ve arkadaÅŸlarına teÅŸekkür ettiÄŸini ve böyle insanların artması gerektiÄŸini ifade etti.

 

 

 

 

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran11
gülücük1
şaşkın1
kızgın1
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Nusret gündüz

06 Ocak 2021 - 11:19

Allah razı olsun sizin gibi düşünenlerin sayısının çoğalması dileğiyle......

Yorum Yazın

Canlı Radyo