13 o C Kdz. Ereğli

BU PROJE ALKIŞLANIR…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Eğitim 5 yıl 1 ay 25 gün 13 saat 20 dakika önce 5511

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’deki anasınıfı öğrencilerine, ücret ödemeden de nasıl oyuncak yapılabileceğini anlatmak amacı ile ‘atık malzemelerden’ gereç yapılmasının öğretildiği bildirildi.
Alınan bilgiye göre, Kepez İlkokulu’nda okulöncesi düzeyde eğitim veren 4 ayrı şubenin öğretmenlerince hazırlanan ‘sosyal sorumluluk’ projesi hayata geçirildi. Evlerde ömrünü yitirmiş çeşitli materyalleri kullanan 103 öğrenci, velileri ile birlikte yaklaşık bir ay boyunca çalışarak oyuncak üretti. Dönüşümü gerçekleştirilen oyuncaklar ise Kepez İlkokulu Milli Kültür Sergisi’nde gösterilmeye başlandı.
ÇOK AMAÇLI PROJE…
Okulöncesi Öğretmeni Zerrin Soylu, “Atık Malzemeler İle Oyuncak Yapıyorum” sergisi hakkında Ereğli FM’e açıklamasında, projeye anasınıfı öğrencilerinin tamamının katıldığını söyledi. Onlara ise annelerinin yardım ettiğini belirten Soylu, şöyle dedi:
“Bu çok amaçlı bir projedir. Önceliğimiz; ücret ödemeden de oyuncak alınabileceğini minik yavrularımıza göstermekti. Bun yaparken de anne ve çocuğun birlikte üreterek zaman geçirmelerini düşündük. Tüm bunları yaparken de çevreye olan duyarlılığımızı göz önüne sermek, geleceğimizin teminatı öğrencilerimize bunu aşılamak istedik. Ortaya manevi değeri fazla olan oyuncaklar çıktı. Bu dönüştürülen oyuncak ise ‘Ana Sınıfı Geri Dönüşü Sergisi’ adı ile okulumuzda gösterilmeye başladı. Sergimiz bir süre daha açık kalacaktır.”

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 14 saat 42 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
3 gün 12 saat 55 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 3 saat 48 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 8 saat 23 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 14 saat 16 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 9 saat 22 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 11 saat 49 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
4 gün 13 saat önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !