14 o C Kdz. Ereğli

E-NABIZ SİSTEMİ!..

Sağlık 8 yıl 6 ay 6 gün 2 saat 19 dakika önce 1095

Haberi Paylaşın

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "e-Nabız" sisteminin, sağlık hizmetini alan ile verenlerin kendilerini takip etmesi için kurulduğunu belirterek, "Bu sistem yardımıyla tedavi geçmişinizi kontrol edebilir, yapacağınız doktor görüşmelerini görebilir, yazılan ilaçların yan etkilerini de öğrenebilirsiniz" dedi.

2016 yılı içerisinde devreye girecek uygulamayla hastaların, görüntüleme cihazlarından ne kadar radyasyon dozu aldığını da öğrenebileceğini ifade eden Birinci, sistemin daha önce çekilmiş bütün filmleri de görüntüleyebildiğini dile getirerek radyolojik görüntüleri dijital olarak aktarabilen verilerin hepsinin "e-Nabız"da görülebildiğini söyledi.

Türkiye’de röntgen verisi tutabilen 450’nin üzerinde kamu hastanesi olduğunu ancak sisteme henüz 360 hastanenin geçtiğini anlatan Birinci, "Siz hangi hastaneye giderseniz gidin orada yapılmış laboratuvar tetkikleri ve tıbbi işlemlere erişme şansına sahipsiniz. Bu sistemin en güzel avantajlarından birisi de bu verileri istediğiniz süreye kadar istediğiniz kişi ile paylaşma şansına sahipsiniz. Elinizdeki sonuçları yurtışındaki bir hekime gösterip ikinci görüş alma şansına sahipsiniz" dedi.

Sisteme nasıl giriş yapılıyor?

"e-Nabız" sistemine e-Devlet şifresi ve mobil imza ile girilebileceğini ifade eden Birinci, e-Devlet şifresi olmayanların aile hekimine başvurarak geçici şifre talep edebileceklerini bildirdi.

Birinci, "e-Nabız geçici şifresinin gelmesini istediğiniz cep numarasını, aile hekimine kaydettiriyorsunuz. Orada aile hekimine iki şifre geliyor. Geçici şifreyi aile hekiminize verdikten sonra e-Nabız’ı sürekli kullanabilir hale geliyorsunuz" dedi.

AA

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 19 saat 48 dakika önce YİNE GÜLÜÇ YİNE OLAY !
6 gün 21 saat 28 dakika önce "ÇOK PİŞMANIM " DEDİ !
6 gün 7 saat 20 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
2 gün 48 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
8 saat 18 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
6 gün 20 saat 49 dakika önce SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ !
1 gün 3 saat 35 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
1 gün 9 saat 30 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 3 saat 9 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
7 gün 17 saat 57 dakika önce MESLEĞE HEVESİ VARMIŞ !