13 o C Kdz. Ereğli

’Bu olay havza tarihindeki en büyük kazadır’

Gündem 7 yıl 2 ay 1 gün 7 saat 44 dakika önce 1178

Haberi Paylaşın

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)Kozlu Müessese Müdürlüğünde 3 Mart 1992’de 263 maden işçisinin hayatını kaybettiği grizu faciası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akdemir ve Tosun’un yayımladığı mesajlar;

ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR

"Bu olay havza tarihindeki en büyük kazadır. Acılarımız, hala taze ve belleklerimizden hiçbir zamanda silinmeyecek. Dünyanın en zor işlerinden biri olan madencilikte, bundan sonraki süreçlerde de bu kazaların yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin ve önlemlerin alınması ayrıca gerekli denetimlerin de öncelikli olarak yapılması gerekmektedir. Yerin yüzlerce metre altında, kentin ekonomisi ve kalkınması için kazma sallayan madencilerimize her zaman minnettarız. 3 Mart 1992’de yaşanan acı olayın bir daha yaşanmamasını temenni ederek, hayatını kaybeden tüm madencilerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum."

AK PARTİ İL BAŞKANI ZEKİ TOSUN

"Bu yüzden madencilerimizin daha iyi şartlarda çalışmalarını sağlayarak iş kazalarının önüne geçmek iş güvenliğini artırmak için AK Parti iktidarı olarak radikal kararlar alıp maden kanununda ve İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı uygulamalarında değişiklikler yapıp uygulamaya koyduk. Dünya madencilik tarihinin en büyük maden kazalarında biri olan Soma faciasının ardından ikinci sırada yer alan ve 263 madencimizin hayatını yitirdiği Kozlu grizu faciasının 25. yıl dönümündeyiz. Yerin yüzlerce metre altında madencilerimizin birlikte verdikleri mücadelenin herkese örnek olmasını diliyorum. Bu tür faciaların tekrar yaşanmaması temennisiyle iş kazalarında hayatını kaybeden tüm madencilerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum."

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 10 saat 40 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
3 gün 1 saat 52 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 8 saat 53 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
7 gün 5 saat 57 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
7 gün 5 saat 31 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 23 saat 46 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 10 saat 14 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 4 saat 21 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 5 saat 20 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 7 saat 47 dakika önce KAZA ; 2 YARALI