Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Bu olay havza tarihindeki en büyük kazadır’

’Bu olay havza tarihindeki en büyük kazadır’

Zonguldak Belediye BaÅŸkanı Muharrem Akdemir ve AK Parti Zonguldak Ä°l BaÅŸkanı Zeki Tosun Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu (TTK)Kozlu Müessese Müdürlüğünde 3 Mart 1992’de 263 maden işçisinin hayatını kaybettiÄŸi grizu faciası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akdemir ve Tosun’un yayımladığı mesajlar;

ZONGULDAK BELEDÄ°YE BAÅžKANI MUHARREM AKDEMÄ°R

"Bu olay havza tarihindeki en büyük kazadır. Acılarımız, hala taze ve belleklerimizden hiçbir zamanda silinmeyecek. Dünyanın en zor iÅŸlerinden biri olan madencilikte, bundan sonraki süreçlerde de bu kazaların yaÅŸanmaması adına gerekli tedbirlerin ve önlemlerin alınması ayrıca gerekli denetimlerin de öncelikli olarak yapılması gerekmektedir. Yerin yüzlerce metre altında, kentin ekonomisi ve kalkınması için kazma sallayan madencilerimize her zaman minnettarız. 3 Mart 1992’de yaÅŸanan acı olayın bir daha yaÅŸanmamasını temenni ederek, hayatını kaybeden tüm madencilerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine baÅŸsaÄŸlığı diliyorum."

AK PARTÄ° Ä°L BAÅžKANI ZEKÄ° TOSUN

"Bu yüzden madencilerimizin daha iyi ÅŸartlarda çalışmalarını saÄŸlayarak iÅŸ kazalarının önüne geçmek iÅŸ güvenliÄŸini artırmak için AK Parti iktidarı olarak radikal kararlar alıp maden kanununda ve Ä°ÅŸ GüvenliÄŸi ve İşçi SaÄŸlığı uygulamalarında deÄŸiÅŸiklikler yapıp uygulamaya koyduk. Dünya madencilik tarihinin en büyük maden kazalarında biri olan Soma faciasının ardından ikinci sırada yer alan ve 263 madencimizin hayatını yitirdiÄŸi Kozlu grizu faciasının 25. yıl dönümündeyiz. Yerin yüzlerce metre altında madencilerimizin birlikte verdikleri mücadelenin herkese örnek olmasını diliyorum. Bu tür faciaların tekrar yaÅŸanmaması temennisiyle iÅŸ kazalarında hayatını kaybeden tüm madencilerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum."

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo