Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Bu mutluluğu, sizde görmelisiniz!

Bu mutluluğu, sizde görmelisiniz!

Yıllarca o anı beklediler. Anne yorulmuştu, üzgündü. Ama o isteğe sonunda kavuştular...


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde doğuştan bedensel engelli 34 yaşındaki Hüseyin Acar’a, hayalini kurduğu ’özel yapım’ akülü tekerlekli sandalye sürprizi yapıldı. O ve O’na yıllardır bakan annesi Zakire Acar, sürpriz karşında duygularını gizleyemedi.
Alınan bilgiye göre, ilçenin Pembeciler Köyü Merkez Mahallesi’nde, eşi öldükten sonra 2 oğlu ile birlikte yaşayan Zakire Acar, oğullarından Hüseyin Acar’ın, daha 40 günlükken geçirdiği ateşli hastalık sonrası engelli kaldığını söyledi.
Son 5 yılda ise Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’ne giderek Başkan İsmail Şentürk’ten akülü tekerlekli sandalye talebinde bulunan Anne Acar, engelli oğlunun bu aracı kullanabileceğine dair raporu bulunmadığından bu isteği karşılık bulamadı.
Dernek Başkanı Şentürk ise çareyi akülü sandalyeyi ’dönüştürmede’ bularak araca yön veren kumanda kolunu, aracın arka kısmına entegre ettirdi. Ellerini kullanamayan Hüseyin Acar, hasta annesinin kullanacağı akülü tekerlekli sandalye ile yatağa mahkum olmaktan kurtulmuş oldu.

Sürprizi görünce çok şaşırdı!
Anne ve oğluna sürpriz yapmak isteyen Şentürk, hayırseverlerin katkıları ile alınan akülü tekerlekli sandalyeyi, bir süre saklandığı yerden çıkarttırarak aileye gösterdi. Şaşıran anne Zakire Acar, “işte tamda istediğimiz böyle bir şeydi” dedi. Şentürk ise “bu araç artık sizin. Bundan sonra oğlunu istediği yere götürüp gezdirebileceksin” diye konuştu.

İlk sözü ’bineceğim’ oldu!
Vefakar anne, oğlunu yıllarca sırtında taşıdığını, bu zamanlarda ise kendi ihtiyaçlarından vazgeçtiğini söyledi. Oğlunu özgürce gezdirebilmek için akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyduğunu anlatan Acar, şöyle dedi:
“Arabaya ihtiyacımız vardı. Kapı önüne kucağıma alarak getirip/götürüyorum. Bazen sırtıma alıyorum, başka ne yapabilirimi ki? Mesela hiç okula gidemedi, gücüm buna yetmedi. Oğlumu bırakıp bir bardak su bile almaya gidemediğim zamanlar oluyordu.
Tek istediğimiz buydu. İnsan, kendi derdini bırakıyor, çocuğunu düşünüyor. Bir anne için çok acı ama Allah’a, benden önce O’nun canını al sonra benimkini al diye dua ediyorum. Bu arabayı bize alan, yardımı dokunan başta İsmail Bey olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”
Heyecanlandığında kasılma hareketleri görülen Hüseyin Acar ise mutluluğu sorulduğunda, zor sarf ettiği sözlerinde, “bineceğim. Mutluyum” diyebildi.

O’nun için özel yaptırıldı!
Başkan İsmail Şentürk’te, anne ve oğlunun rahat edeceklerini bilmekten ötürü mutlu olduğunu ifade ederek, şu sözlerle konuştu:
“Kendisini sevindirmek, sevincini paylaşmak istedik. Hüseyin, akülü tekerlekli sandalye alabilmek için derneğimizi müracaat etmişti. Fakat hastaneden akülü sandalye kullanamaz raporu alamadı. Çünkü vücudunda aşırı kasılmalar meydana geliyordu. Annesi zorlanıyordu. Bizde, arkadan joystickle özel sandalye yaptırdık. Bugünden itibaren, köyün içinde rahatça gezdirilebilecek. Çok mutluyum.”  

’Hasta Fenerli’, maça gitmek istiyor!
Şentürk, Hüseyin Acar’ın çok iyi bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu, takımın bir maçını stadyumda izlemek istediğini belirterek, “Hüseyin, fanatik düzeyde Fenerbahçelidir. Fenerbahçeli arkadaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Hüseyin’i, Fenerbahçe’nin bir maçına getirirlerse çok mutlu ederler” dedi.

İlk denemesini yaptı!
Öte yandan, aracın nasıl kullanıldığına ilişkin kısa brifing alan Zakire Acar, oğlunu kucağına alarak oturttuğu akülü sandalye ile köy içinde deneme sürüşü yaptı. Anne ve oğlunun mutluluğu, kameralara yansıdı.

Bu mutluluğu, sizde görmelisiniz!

Yıllarca o anı beklediler. Anne yorulmuştu, üzgündü. Ama o isteğe sonunda kavuştular...

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Hatice Tekin

14 Ağustos 2017 - 09:13

Hatice Tekin Tebrikler sayın ismail bey

Mehmet Şentürk

11 Ağustos 2017 - 23:55

başkanımdan allah razı olsun ömrü uzun olsun

Yorum Yazın

Canlı Radyo