Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DİKKAT !.

DÄ°KKAT !.

İlçe Kaymakamı, Ereğli`deki iki mahallede vaka artışı olduğunu söyledi.


EreÄŸli FM’de yayınlanan “Fikri Kapan ile Burada KonuÅŸalım” programının canlı yayının konuÄŸu olan Kdz.EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, “Bir dönem günlük 350 vakaları gören ve yoÄŸun bakım doluluk seviyesine ulaÅŸan EreÄŸli’de, geriden kalan aylara oranla daha iyi bir noktaya gelinmiÅŸ olunsa da, Korona Virüsün sabahtan akÅŸama bütün deÄŸerleri deÄŸiÅŸtirdiÄŸine dikkati çeken ÇorumluoÄŸlu, “20 gün önce EreÄŸli’de günde 0 vaka gördük. Son 3 gündür ise ilçedeki vaka artışı Zonguldak Merkezinden daha fazla.  Zonguldak’daki  mutand vakalarının  çoÄŸunluÄŸu da EreÄŸli’de. Servisler ve yoÄŸun bakım sayılarımız yeniden arttı.” dedi.

ÖREN VE ÖMERLÄ°’DE KIPIRDANMA VAR !.

ÇorumluoÄŸlu ilçede vaka sayılarında yeniden bir artış eÄŸilimi olduÄŸunu belirttiÄŸi açıklamasında iki noktaya dikkat çekti. “Ören ile Ömerli ‘de bir kıpırdanma var. Ayak sesleri geliyor. “ diyen ÇorumluoÄŸlu, “Bir gün 2, bir gün 3 vaka geliyor. Sürecin gidiÅŸatına göre bu bölgelerde de her türlü tedbiri alırız. Ä°nsan saÄŸlığı söz konusu olduÄŸunda diÄŸer konular biter.” Ä°fadelerini kullandı.

DANIÅžMENTLÄ°’DE ERKEN TEÅžHÄ°S !.

Danışmentli köyünde süren karantina uygulamasına iliÅŸkinde konuÅŸan ÇorumluoÄŸlu,  “Köyün aÅŸağı mahalle bölgesinden önce 3-5 vaka geldi. OSB’deki taramayı durdurup, köyde tarama yaptık. ilk gün 100 kiÅŸiye tarama yapıldı ve 100 kiÅŸiden çıkan pozitif sayısı çok yüksekti .Belli ki tehlike geliyorum diyordu. Sonuçlar bizi ürküttü.  AÅŸağı ki mahalleyi karantinaya aldık ve pozitif vakalar gelmeye devam etti.” dedi.

KARANTÄ°NA PAZARTESÄ° SONA ERECEK

Danışmentli’de karantina uygulamasının Pazartesi sona ereceÄŸini söyleyen ÇorumluoÄŸlu,  “Belli ki köyde güçlü taşıyıcılar vardı. Ãœzüldüm, insanların özgürlüğü kısıtlandı. Basit kurallara dikkat etmediÄŸiniz zaman başınıza nelerin gelebileceÄŸini burada   gördük.  88 hane 380 nüfus karantinaya alındı. Pazartesi günü karantina uygulaması bitiyor. Durumu ciddi olan yok. Erken teÅŸhisin önemi burada bir kez daha  ortaya çıktı.” dedi.

EREÄžLÄ°’DE AÅžILAMA ORANI % 61

Sisteme göre  25 bin 800 kiÅŸinin Covid- 19 aşısı olması gereken EreÄŸli’de bugüne kadar  % 61’oranında bir aşılama olduÄŸunu ve bu rakamın  düşük olduÄŸunu belirten  ÇorumluoÄŸlu, “Aşı bu iÅŸte ki en önemli kozumuz. Ben ayın 12’sinde 2. aşımı olacağım. EreÄŸli’de günlük bin iki yüz kiÅŸiye aşı yapabilecek kapasitemiz var. Gün geçirmeden aşı olun. Gelemeyecek olanlara evinde aşı yapılıyor. Tereddüt edecek bir ÅŸey yok.”dedi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın12
gülücük6
hayran3
şaşkın2
üzgün2
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Mustafa erdeniz

03 Mart 2021 - 14:16

Hala misafirlik yapanlar var hala maskesiz dolaÅŸanlar var hala 9 dan sonra muhabbetine devam edenler var.

Yorum Yazın

Canlı Radyo