13 o C Kdz. Ereğli

BU KERMES BAŞKA KERMES!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Çevre ve Yaşam 5 yıl 6 ay 28 gün 16 saat 47 dakika önce 1105

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’de Gönülden Hayvan Sevenler Derneği Başkanı Belgin Alcan, “lütfen önümüz kış, kar, yağmur. Siz sokakta yaşamazsanız onlarda yaşayamazlar. Biraz merhamet edelim” dedi.
Alcan, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla Çilek Kafe’de (sahil mevkisi) Ereğli FM’e yaptığı açıklamada, sokak hayvanları yararına kermes düzenlediklerini söyledi. Sokaklarda bakıma muhtaç hayvanların yiyecek ve veteriner ihtiyaçlarını karşılayabilmek için zaman zaman etkinlikler düzenlediklerini belirten Alcan, “önümüz kış. Sokak hayvanları için mama, ilaç, tedaviye ve veteriner hizmetlerine ihtiyaç duyuyorlar. Bunları karşılayabilmek adına bugün satışa sunduğumuz, üyeler ve hayvan dostlarının hazırladıkları pasta, börekleri satarak gelir elde edeceğiz. Duyurumuzu yapmıştık, okullardan öğrenci ve öğretmenler katkıda bulunuyorlar. Kepez İlkokulu öğretmenleri öğrencileri ile birlikte geldiler. Onlara çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
MESAJ VERDİ: MERHAMETLİ OLUN
Başkan Alcan, sokak hayvanlarının maruz kaldığı kötü muamelenin arttığını, dünyada insanlar kadar hayvanlarında yaşama hakkı olduğunu anlatarak şu sözlerle konuştu:
“Çok hayvan sevenimiz var. Ereğli halkı, hayvanlara karşı duyarlı. Fakat aşamadığımız bir sıkıntı da var. Apartmanlarda, kapı önlerinde istemeyip, onlara yuvalarını açmayan insanlarımız var. Kış geliyor, apartman girişlerini açık bıraksalar, onlar oraya sığınsalar aslında ne kadar güzel olacaktır. Apartmanda bir kişi istiyorsa 3 kişi karşı çıkıyor. Bunun sıkıntısını çok yaşıyoruz. Buradan rica ediyorum lütfen; önümüz kış, kar, yağmur. Siz sokakta yaşamazsanız onlarda yaşayamazlar. Biraz merhamet edelim, onlara evimizi açamıyorsak bile sığınaklı yerleri açalım. Bu konuda duyarlı olalım.
Çok bilinçsiz, cahil, vicdansız insanlarda çok fazla var. Hayvanlara zarar veriyorlar. Kötü davranıyorlar. Günümüzde hayvanlara işkence çok arttı. Lütfen, onların bir can taşıdığını unutmayalım. Onlara merhamet edelim. Onlarında, en az bizim kadar bu dünyada yaşama hakkı var.”
AKŞAMA KADAR AÇIK
Öte yandan Alcan, kermeste satışa sunulan yiyecek ve bazı elişi hediyelik eşyalardan satın almak isteyenler için kermesin akşam saatlerine kadar açık olacağını sözlerine ekledi.

BU KERMES BAŞKA KERMES!

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 21 saat 6 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 12 saat 18 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 19 saat 19 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 16 saat 23 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 15 saat 57 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 10 saat 12 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 20 saat 40 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 14 saat 47 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
15 saat 46 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 18 saat 13 dakika önce KAZA ; 2 YARALI