13 o C Kdz. Ereğli

BU İŞİN ŞAKASI MI OLUR ?

Sosyal medya hesabında paylaşım yaptı, gözaltına alındı.

Gündem 4 yıl 1 ay 12 gün 19 saat 45 dakika önce 14861

Haberi Paylaşın

İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, az önce yaptığı açıklamada, sosyal medya da yaptığı paylaşımla hak arasında korku ve panik yaratan kişinin göz altına alındığını açıkladı.

Gözaltına alınan kişinin, sosyal medya hesabından Ereğli Devlet Hastanesi’nde bir kişinin Corona Virüsten öldüğü yönünde bilgi paylaştığı iddia edildi. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, şu açıklamayı yaptı: "Türk Ceza Kanununun 213. Maddesi var, ‘Halk arasında korku ve panik yaratmak’ diye bir madde var. Biz arkadaşımız ile ilgili Emniyet olarak ve Cumhuriyet Savcılığı olarak işlem başlatıldı' dedi. Çorumluoğlu'nun açıklaması şu şekilde: 'Bir konuyu sizinle burada paylaşmak isterim. Dün Devlet Hastanesinde bir vefat olduğu ve karantinaya alındığı gibi sosyal medya üzerinden bir haber yapıldı. Böyle bir şeyin gerçeklik payı yok. Zaten böyle bir şey olsa siz de görürsünüz hissedersiniz biz de açıklarız. Dün gece Sayın Sağlık Bakanımız gece saat 12 bile olsa vefat eden kişiyi açıkladı. Ereğli’de şuan için böyle bir sıkıntı yok, olduğunda da biz zaten sizlerle de paylaşırız. Dün gece o paylaşımı yapan arkadaşımız Emniyet tarafından gece 12 civarlarında gözaltına alındı. Bugün de mahkemeye çıkartılacak savcılığa çıkartılacak. Türk Ceza Kanununun 213. Maddesi var, ‘Halk arasında korku ve panik yaratmak’ diye bir madde var. Biz arkadaşımız ile ilgili Emniyet olarak ve Cumhuriyet Savcılığı olarak işlem başlatıldı.

SERBEST BIRAKILDI !.

Ereğli' de Devlet Hastanesinde Korona virüsünden bir kişinin öldüğüne dair paylaşım yaptığı iddiası ile gözaltına alınan H.G. adliyeye sevk edildi.

Ereğli Devlet hastanesinde Korona Virüsten bir kişinin öldüğünü sosyal medya hesabından paylaştığı iddia edilen H.G. gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinin ardından H.G. adliyeye sevk edildi. H.G. çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 21 saat 40 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
12 saat 52 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 16 saat 57 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 16 saat 31 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 14 saat 10 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 10 saat 46 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 21 saat 14 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
15 saat 21 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 15 saat 2 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !