Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BU İŞİN OLMAZSA OLMAZI EĞİTİM !

BU İŞİN OLMAZSA OLMAZI EĞİTİM !

Türk Sanat Müziğinin başarılı sanatçısı Melda Kuyucu Kılıç,Ereğli FM`in sorularını yanıtladı.


GeçtiÄŸimiz haftalarda “Acelem Var” isimli keyifli ÅŸarkısını müzikseverlerin beÄŸenisine sunan Türk Sanat MüziÄŸinin baÅŸarılı sanatçısı Melda Kuyucu Kılıç, EreÄŸli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in sorularını yanıtladı.

 

Arzu Tekin: Acelem var isimli ÅŸarkınızla EreÄŸli FM’de sizinle Ã§ok keyifli  sohbetlerimiz oldu. Güzel sesli ve bir o kadar da güzel gönüllü olan bir isim; Melda Kuyucu Kılıç kimdir. Öncelikle kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Melda Kuyucu Kılıç : Melda Kuyucu Kılıç’ı aslında TRT izleyicileri ve dinleyicileri 1994yılından beri çok iyi tanıyor. 1991 yılında Ä°TÃœ TMD Konservatuarı ses eÄŸitimi bölümüne girdim ve sonrasında da Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans eÄŸitimimi tamamladım.Yurtiçi ve yurtdışı konserlerime devam ediyorum. Ayrıca Acarkent ve Pendik Pefhem korolarının da ÅŸefliÄŸini yapıyorum…

Arzu Tekin : EÄŸitimci kiÅŸiliÄŸinizle de bir çok  öğrenciniz olduÄŸunu bilmekteyiz. Yine ben de TSM’ni daha yakından tanımak ve icra etmek istiyorum diyenlere neler söylemek ya da önermek istersiniz?

Melda Kuyucu Kılıç : Öncelikle çokça musikimizin kıymetli seslerini dinlesinler. İcracıları dinlemek en yararlı olan faktörlerden biri. Daha sonra konservatuar imkanları yoksa mutlaka korolara giderek kendilerini geliştirmeliler diye düşünüyorum. Yani bir şekilde musikinin içinde olmalılar. Eğitim olmazsa olmaz.

Arzu Tekin: Bir radyo programcısı olarak bana göre günümüzde TSM ve alaturka şarkıların değeri Gold Şarkılar diye tabir ettiğimiz netice de. Fakat yeni nesil şarkılar ve trend müziklerde alaturka ve TSM enstrümanlarını sıkça duymaktayız. Evet, eskiye dönüş var aranje ve altyapı tamamen farklı olarak dinleyiciyle buluşuyor. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Melda Kuyucu Kılıç : Cover adı altında yapılan tüm ÅŸarkılar eski sevilen ÅŸarkılar. Yapılan altyapılar, modernize etmek adına hoÅŸ. Musikimize de katkısı özünü bozmamak ÅŸartıyla olumlu diye düşünüyorum…

Arzu Tekin : Yeni projelerinizden kısaca bahseder misiniz?

Melda Kuyucu Kılıç: İkinci klibimiz Seni nerde bulayım adlı şarkımız, kısmetse 7 Haziranda sizlerle buluşacak, bunun heyecanı içindeyiz. Umarım Acelem var kadar sevilir. Projelerimiz hep var, hep de daim olur inşallah.

Arzu Tekin:  Sosyal sorumluluk projelerinin majör isimlerinden birisiniz aynı zamanda.Bahsetmeyi çok uygun bulmadığınızı da biliyoruz fakat örnek olması açısından kısaca bilgi verir misiniz?

Melda Kuyucu Kılıç : Müzik ve müziğin yanında sosyal sorumluluk projeleri benim çok gönlümü koyduğum bir alan.Her konserde mümkün oldukça bir proje ile de taçlandırıyoruz. Her nota bir kitap olsun, Sokaktaki canlarımız İçin Sesimiz Sesiniz olsun. Yine pandemi döneminde müzisyenlerimiz için yaptığımız konserler ve son olarak da Umuda Şarkılar söylüyoruz projeleri benim için çok kıymetli.Güzel gönülleriyle yanımda olan ve projelere katkısı olan tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum.

Arzu Tekin: Programda davet ettik ama, tekrar gönülden davetimizi yinelemek istiyorum. Sizi en kısa sürede uygun olduÄŸunuz zaman inÅŸallah EreÄŸli’ye bekliyoruz.Davetimiz her zaman geçerli. Bu güzel sesi dinleyicilerimizle EreÄŸli FM mikrofonlarında buluÅŸturmaktan mutluluk duyarız. Son olarak dinleyicilerimize ve okurlarımıza neler söylemek istersiniz?

Melda Kuyucu Kılıç : EreÄŸli FM dinleyicileriyle sizin gibi güzel gönüllü ve harika yapımcı Arzu hanımcığım , sonsuz teÅŸekkürler ediyorum.Ve EreÄŸli FM ailesiyle en kısa zamanda sevgili basın danışmanım Ece ile bir programa katılmak kısmet olur inÅŸallah.Tüm EreÄŸli FM dinleyicilerine en içten saygılarımı sunuyorum…Ä°yi ki varsınız

Arzu Tekin: Her zaman olduÄŸu gibi sizinle sohbet etmek çok keyifliydi.Bize ayırdığınız vakit için çok teÅŸekkür ederim.Sevgili Ece’ye bu buluÅŸma için teÅŸekkür ve sevgilerimi iletiyorum. Eksik olmayın Melda hanım. Görüşmek üzere..

Melda Kuyucu  Kılıç : Benim için de sizinle olmak büyük onurdu. Sonsuz sevgilerimle…

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran6
gülücük2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo