Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Bu ayıp hepimizin: Anne ve kızı sokaklarda yaşıyor

Bu ayıp hepimizin: Anne ve kızı sokaklarda yaşıyor

Zonguldak’ta 61 yaşındaki Åžemsa Güney, maaşına gelen hacizler nedeniyle 34 yaşındaki kızıyla sokaklarda yaşıyor.


Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu’ndan emekli olan 61 yaşındaki Åžemsa Güney, yaklaşık bir yıl önce eÅŸinden boÅŸandı. Ä°ddialara göre kirayı ödeyemeyen Güney, ev sahibi ile mahkemelik oldu. Güney, faturalarını da ödeyemeyince maaşının büyük bir bölümünü icra masraflarına kesilmesi üzerine 34 yaşındaki kızı Elfin ile sokaklarda yaÅŸamaya baÅŸladı.
Bir süre Öğretmenevi’nde konaklayan Güney, parası tükenince de Zonguldak 100. Yıl Åžehirlerarası Otobüs Terminali’nde yaÅŸamaya baÅŸladı. EÅŸyalarını da bir nakliye firmasının deposunda saklayan Güney, kızına iÅŸ bulunması için yardım bekliyor.
Zaman zaman hastanede konakladıklarını da anlatan Şemsa Güney, yaşadıklarını şöyle ifade etti:
“Kirayı ödeyemediÄŸim için ev sahibi beni mahkemeye verdi ve kazandı. Ben de maaşımdan kesilmesi için imza verdim. Maaşımı da doÄŸru düzgün alamıyorum. Para olduÄŸu zaman öğretmenevinde kalıyoruz. Olmadığı zaman terminalde sabahlıyoruz. SaÄŸ olsunlar bize yardımcı oluyorlar ama ne zamana kadar böyle sokaklarda kalacağım. Belediye ile babası kaç defa konuÅŸtu kızımı iÅŸe almaları için söz verdiÄŸi halde almadı. Kızımın iÅŸi olsa gerçekten durumumuz düzelecek. Allah kimsenin başına vermesin. Ben televizyonlarda görüyordum evsizlerin halini; başıma geldi. Allah kimsenin başına vermesin. Gerçekten zor, kış geliyor. Hiçbir ÅŸeyimizi de alamadık. EÅŸyalarımı depoya yolladım. Geçen Ocak ayından beri sokaklarda yaşıyoruz. Kızıma bir iÅŸ bulabilirsek uygun bir ev tutarız. Maaşımı ne zaman alacağımı da bilmiyorum. Neredeyse maaşım kesileli bir yıl oldu. Parasızlık gerçekten çok zor. Durumum çok iyiyken peÅŸimde olanlar ayrılmayanlar, durumum ÅŸimdi böyleyken beni istemiyorlar. Durumum iyi olduÄŸu zaman da onları yanıma yaklaÅŸtırmayacağım.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
üzgün3
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Recep Yildirim

24 Ekim 2017 - 21:52

Elimden ne gelirse yardımcı olurum

Yorgun Adam

24 Ekim 2017 - 09:42

evet bu ayıp devletin yaşaması kadar para bırakıp gerisine haciz konmalıydı...

Ahmet Calik

24 Ekim 2017 - 09:41

Bakin insanlik olmedi ben sakaryada yasiyorum durumlari duzelinceye kadar gelsiler ben bakarim sorunyok beni arayin lutfen 0536 9239747 lutfen arayinrica ediyorum

Yorum Yazın

Canlı Radyo