Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BTK’dan Çok Önemli Uyarı!.

BTK’dan Çok Önemli Uyarı!.

İnternetin yaygınlaşmasıyla toplu taşıma araçlarında, iş yerinde, okulda, çarşı-pazarda sanal alemde tur atmak adeta moda oldu.


Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu (BTK), sanal alemdeki tehlikelere dikkat çekerek, "internette tanıştığınız biriyle gerçek hayatta buluşmayın" diye gençleri uyardı.

BTK’nın açıklamasında;

’10 altın kural’ şöyle sıralandı: "Ä°nternette geçirdiÄŸin süreleri kontrol etmelisin. Hayat sadece Ä°nternetten ibaret deÄŸildir. ArkadaÅŸlarınla beraber gerçek hayatta da eÄŸlenebilirsin. Ä°nternette gezinmek için evinizi ve ailenizle birlikte oturduÄŸunuz odayı tercih edin. Seçimlerinizi ailenizle ve öğretmenlerinizle beraber yapın. Onlara danışmaktan çekinmeyin. BeÄŸendiÄŸiniz siteleri sık kullanılanlara ekleyebilirsiniz. Ä°nternette karşılaÅŸtığınız herhangi bir bilgiyi baÅŸka kaynaklardan da sorgulayın ve doÄŸruluÄŸunu araÅŸtırın. Ayrıca, bir ödev hazırladığınızda, bulduÄŸunuz bilgileri ve kullandığınız resimlerin kaynağını mutlaka belirtmelisiniz. Tanımadığınız kiÅŸilerle sohbet etmeyin. Sosyal paylaşım sitelerinde kesinlikle tanımadığınız kiÅŸilerle arkadaÅŸ olmayın. Yeni arkadaÅŸlar edinmek eÄŸlenceli olabilir ancak unutmayın ki bazıları kendileri hakkında yalan söyleyebilir. Ä°nternet ortamında tanıştığın bir yabancıyla gerçek hayatta buluÅŸmamalısın. Gerçekten tanışmak istediÄŸin biri olursa yanında mutlaka aile bireylerinden bir yetiÅŸkin olmalı ve buluÅŸmak için kalabalık yerleri tercih etmelisin. Ä°nternet ortamında kiÅŸisel ve özel bilgilerinizi vermeyin. Kullanılan ÅŸifreler hiçbir ÅŸekilde baÅŸkalarıyla paylaşılmamalı, kolay elde edilebilecek yerlere yazılmamalı. VerdiÄŸiniz ufak gibi görünen bilgiler bile kötü niyetli kiÅŸiler tarafından kullanılabilir. Tanımadığınız kiÅŸilerden gelen mesajları asla açmamalısınız. Çünkü bunlar genellikle uygunsuz, virüslü ya da gereksiz ÅŸeyler içermektedir. Bunlara karşı bilgisayarınızda mutlaka güncel bir anti-virüs ve güvenlik programı bulunmalıdır. Size yapılmasını istemediÄŸinizi baÅŸkalarına da yapmayınız. Kimseye hakaret, argo, küfürlü hitap etmemelisiniz. Yüzüne söylemek nasıl saygısız bir hareketse internet üzerinden yapmak da öyledir. Ä°nternet ortamında sizi rahatsız eden ÅŸeylerle (kiÅŸilerin küfürlü ve argo konuÅŸmaları, hakaretler, uygunsuz teklifler ya da zararlı sitelerle) karşılaÅŸtığınızda ailenize, öğretmenlerinize ya da Ä°hbarweb’e (www.ihbarweb.org.tr veya 0312 5828282 ) ÅŸikayet edebilirsiniz." 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
şaşkın1
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo