Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BOZHANE KRİZİ BÜYÜYOR !.

BOZHANE KRİZİ BÜYÜYOR !.

Kooperatif Başkanı,


S. S. Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Yönetimi adına açıklama yapan Başkan M.Ali Köse, Kdz.Ereğli Belediyesinin Ekim ayı olağan meclis toplantısında aldığı Bozhane Balıkçı Barınağı sınırları içerisinde bulunan lokantaların bulunduğu alanın ‘’ günü birlik turizm tesisine çevrilmesi’’ kararının usulsüz olduğunu belirtti.

Açıklama şöyle:


06.10.2020 tarihinde yapılan Kdz. Ereğli Belediyesi Meclis toplantısında sayın Belediye Başkanımız kamuoyuna yaptığı açıklamada Bozhane Balıkçı Barınağı hakkında yalan ve yanlış beyanlarda bulunmuş, Bozhane Balıkçı Barınağının 1994 yılı öncesine döndüğünü, olumsuz hareketlerin başladığını, insanların bıçaklanabileceğini ve kadınlarımızın oraya giremediğini belirterek biz balıkçıları ve camiamızı töhmet altında bırakarak suçlamıştır. Bu basın açıklaması üzerimize atılan bu suçlama ve töhmeti temizlemek ve sayın Başkanın yanlış bilgiler aktardığını beyan etmek için, kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı nedeniyle yapılmıştır.

Çok değerli Ereğli halkı ;

Balıkçı barınakları ülkemizin her yerinde olduğu gibi Kdz. Ereğli’de de balıkçılık mesleğini icra eden ve geçimini balıkçılıktan temin eden insanların ihtiyaçlarını karşılamak için devlet tarafından yapılarak balıkçıların kullanımına verilen tesislerdir.

Balıkçı barınaklarının kullanımı ve işletmesi Yüce Meclisimizin çıkardığı ve Cumhurbaşkanlarımızın onayladığı kanunlarla ve yönetmeliklerle Su Ürünleri Kooperatifine verilmiştir.

Yine bilindiği üzere balıkçı barınaklarının yapılması, işletmeye verilmesi, balıkçı barınakları üzerinde yapılacak alt ve üst yapıların yapılması gibi değişiklikler ve en önemlisi 1/1000 , 1/5000 gibi imar değişikliklerinin yapılması Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı yetkisi ve onayındadır. Yani Kdz. Ereğli Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü’nün yazılı talebi üzerine 06.10.2020 tarihinde Kdz. Ereğli Belediyesi meclis gündemine alınan, Bozhane Balıkçı Barınağı sınırları içerisinde bulunan lokantaların bulunduğu alanın ‘’ günü birlik turizm tesisine çevrilmesi’’ gündemi usulsüzdür ve amacı Ereğli’de yeni gündem yaratmaktır.
3621 sayılı Kıyı Koruma Kanunu, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve 1996 yılında yürürlüğe giren Balıkçı Barınakları Yönetmeliğinin 7. Maddesine göre Kdz. Ereğli Belediyesi ve Kaymakamlığı yetkileri olmadığı halde bu konuyu gündeme getirmişlerdir.

Buna benzer bir durum 06.10.2011 tarihinde yaşanmış, Kdz. Ereğli Belediye Meclisi’nde oy birliği ile 1/1000 lik plan değişikliği yapılmış. Ancak bakanlıkların itirazı üzerine, aynı Belediye Başkanımız ve Belediye Meclisi’miz 07.12.211 tarih 192 sayılı meclis kararı ile 06.10.2011 tarih 167 sayılı meclis kararını durdurmuştur. O dönem yapılan bu resmi yazışmalar ve yanlış kararlar balık lokantalarının kapanmasına sebep olmuştur. Yine aynı senaryo oynanmaktadır.

Lokantaları işletenler kooperatifimizin üyeleri olup aynı zamanda çiğ balık satış yerleri olarak kiracılarımızdır. Buralar yine Halil başkanımızın döneminde başlatılarak bugünlere kadar ruhsatsız olduğu bilindiği halde hep idare edilmiştir.

Ancak bu meclis kararı ile yapılan değişiklik bakanlık ön iznine bağlanmış olup mevcut yasalar ve yönetmeliklere göre bakanlıkların balıkçı barınağında imar değişikliğine izin vermeyeceği aşikardır. Bu durum balık lokantalarının resmi olarak ruhsatsız olduğunu ortaya çıkartacak, gündem oluşturacak ve lokantaların tekrar kapanmasına sebep olacaktır. Bunun böyle olacağını devlet büyüklerimiz olan sayın Kaymakam ve Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimizin bilmemeleri mümkün mü?

Bizlerin sayın Kaymakamımızdan ve Belediye Başkanımızdan talebimiz şudur : Balıkçı barınağı Ereğli sınırlarındadır ve devlet büyüklerimizin üvey evladı değildir. Buranın güvenliği ve temizliği birinci derecede Kaymakamlık ve Belediyenin görevidir. Sayın Belediye Başkanımız balıkçılar son seçimde size oy verdiler. Ama siz balıkçı barınağını dışlayarak barınağın temizliğini yapan temizlik görevlisine bile oraya girmeyeceksin, temizliğini yapmayacaksın diye emir veriyor ve temizliğini yaptırmıyorsunuz. Hem günü birlik turizm tesisi yapmak istiyor hem de buranın temizliğini yasaklıyorsunuz.

Netice olarak Bozhane Balıkçı Barınağı Ereğli’de geçimini sağlayan, çoluk çocuğunu balıkçılıkla geçindiren binlerce balıkçınındır. Su Ürünleri Kooperatifi Yönetimi olarak yönetmeliğin bize verdiği sınırlı görevlerimizi yaparak balıkçı üyelerimize hizmet etmeye çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ereğli halkına sevgi ve saygılarımızı sunarız.

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

kızgın5
gülücük4
hayran1
şaşkın1
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
uğur demiroğlu

12 Ekim 2020 - 17:45

siz önce bence çekeklerden ne kadar ücret aldığınızı, ne kadara devir yapıldığını, teknesi olmadığı halde çekek sahibi olanları ve sabahtan akşama oralarda içki içenleri açıklayın.

Yorum Yazın

Canlı Radyo