Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BİZİMKİLERİN CANI CAN DEĞİL Mİ?

BİZİMKİLERİN CANI CAN DEĞİL Mİ?

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Merkezi Karadeniz EreÄŸli’de olan Maden Åžehitleri Aileleri YardımlaÅŸma DerneÄŸi’nin BaÅŸkanı Çetin YiÄŸit, Zonguldak geneline çaÄŸrısı olduÄŸunu bildirdi.
YiÄŸit, maden kazalarında hayatını kaybedenlerin yakınlarına ‘kamuda iÅŸ’ saÄŸlandığını ancak kanunun 2003 yılından sonrası kapsadığı için yüzlerce ÅŸehit yakının maÄŸdur edildiÄŸini belirtti. Konunun çözümü için çalınmadık kapı bırakmadığını,  kendisine iletilen onlarca söze raÄŸmen maÄŸduriyetin sürdüğünü ifade eden YiÄŸit, ÅŸunları kaydetti:
“10.06.2003 ve 3. 05. 2014 kömür ve linyit iÅŸletmelerinde çalışırken, iÅŸ kazası sonucu vefat edenlerin yakınlarına kamuda iÅŸ istihdamı saÄŸlandı. Bizler, dernek olarak yasada tarih sınırlandırılmasının kaldırılması için talebimizi plan Bütçe Komisyonu’na ilettik. Milletvekillerimizin katkılarıyla tutanakta da belirtildiÄŸi gibi genel kurulda düzeltilmek üzere, tüm partiler anlaÅŸmasına raÄŸmen genel kurulda verdikleri sözü tutmadılar. Daha sonra milletvekillerine konunun çözümü için tekrar görüştüğümüzde bakanlıktaki görüşmede bize ‘TTK’ya işçi alımında bu maÄŸduriyeti gideceÄŸiz’ dediler. AK Parti Ä°l BaÅŸkanı Zeki Tosun, Merkez Ä°lçe BaÅŸkanı Mustafa ÇaÄŸlayan ve önceki dönem milletvekillerimiz; toplantıda maden ÅŸehit ailelerine verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Bizler dernek olarak konunun çözümü için her zaman istiÅŸare ve diyalogdan yana olduk. Zonguldak ve tüm Türkiye'deki maden ÅŸehitleri eÅŸlerini bıraktılar, çocuklarını yetim bıraktılar ama ülkesini kömürsüz bırakmadılar. Bunun için tüm Zonguldak olarak maden ÅŸehit ailelerine sahip çıkmak boynumuzun borcudur.”

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
şaşkın1
kızgın1
gülücük0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo