Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BİZİMKİLERİN CANI CAN DEĞİL Mİ?

BİZİMKİLERİN CANI CAN DEĞİL Mİ?

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Merkezi Karadeniz Ereğli’de olan Maden Şehitleri Aileleri Yardımlaşma Derneği’nin Başkanı Çetin Yiğit, Zonguldak geneline çağrısı olduğunu bildirdi.
Yiğit, maden kazalarında hayatını kaybedenlerin yakınlarına ‘kamuda iş’ sağlandığını ancak kanunun 2003 yılından sonrası kapsadığı için yüzlerce şehit yakının mağdur edildiğini belirtti. Konunun çözümü için çalınmadık kapı bırakmadığını,  kendisine iletilen onlarca söze rağmen mağduriyetin sürdüğünü ifade eden Yiğit, şunları kaydetti:
“10.06.2003 ve 3. 05. 2014 kömür ve linyit işletmelerinde çalışırken, iş kazası sonucu vefat edenlerin yakınlarına kamuda iş istihdamı sağlandı. Bizler, dernek olarak yasada tarih sınırlandırılmasının kaldırılması için talebimizi plan Bütçe Komisyonu’na ilettik. Milletvekillerimizin katkılarıyla tutanakta da belirtildiği gibi genel kurulda düzeltilmek üzere, tüm partiler anlaşmasına rağmen genel kurulda verdikleri sözü tutmadılar. Daha sonra milletvekillerine konunun çözümü için tekrar görüştüğümüzde bakanlıktaki görüşmede bize ‘TTK’ya işçi alımında bu mağduriyeti gideceğiz’ dediler. AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ve önceki dönem milletvekillerimiz; toplantıda maden şehit ailelerine verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Bizler dernek olarak konunun çözümü için her zaman istişare ve diyalogdan yana olduk. Zonguldak ve tüm Türkiye'deki maden şehitleri eşlerini bıraktılar, çocuklarını yetim bıraktılar ama ülkesini kömürsüz bırakmadılar. Bunun için tüm Zonguldak olarak maden şehit ailelerine sahip çıkmak boynumuzun borcudur.”

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
şaşkın1
kızgın1
gülücük0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo