Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BİZİMKİLER FİNALE KALDILAR

BİZİMKİLER FİNALE KALDILAR

Karaelmas Teknoloji Takımı Savaşan İHA Yarışmasında Finale Kaldı


Zonguldak’ta 6 lise ve 3 üniversite öğrencilerinden oluşan takımın, katıldıkları TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin teknoloji yarışmasında başarı elde ettikleri bildirildi.
Edinilen bilgiye göre havacılık, otomotiv, yapay zeka, simülasyon sistemleri, sualtı araçları, otonom araçlarından oluşan 19 farklı kategoride düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin teknoloji yarışmaları yapıldı. Etkinliğe Türkiye'nin 81 ili ile 122 farklı ülkeden toplamda 17 bin 773 takım başvuru yaptı.

“KARAELMAS”, ADINI BAŞARIYA YAZDIRDI
İstanbul’da düzenlenen final yarışmasında Ön Tasarım Raporu (ÖTR), Kritik Tasarım Raporu (KTR) ve Uçuş Kanıt aşamalarını başarı ile tamamlayan Karaelmas Teknoloji Takımı finale kalan ilk 20 takım arasına girmeyi başardı. 
Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Tolunay Demirci’nin başkanlığında 6 lise öğrencisi ve 3 üniversite öğrencisinden oluşan Karaelmas Teknoloji Takımı tarafından “Savaşan İHA Yarışması” kapsamında tüm yazılım ve montaj işlemleri gerçekleştirilen Karaelmas İHA, yarışma sürecindeki haberleşme ve uçuş testlerini başarıyla geçerek çok büyük bir başarıya daha imza attı. Uçuş için şart olan “Yeşil Etiket” almaya hak kazanan Karaelmas İHA son 11 finalist arasında yerini aldı.

BAKAN VARANK, İLGİ GÖSTERDİ
Türkiye Teknoloji Takımı üyeleri ve yarışma hakemleri ile diğer finalist ekiplerden tam puan alan Karaelmas İHA, organizasyonun son gününde etkinlik alanını ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından da büyük ilgi gördü. Mütevazi bütçesine ve ekibin tecrübe eksikliğine rağmen son 11 finalist arasına kalmayı başaran Karaelmas İHA hakkında detaylı bilgi alan Varank, Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi ve çalışmalara destek olan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı yetkilileri ile emeği geçen tüm ekip üyelerine teşekkür etti.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo