Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“BİZ HER ZAMAN ENGELLİLERİN YANINDAYIZ”

“BÄ°Z HER ZAMAN ENGELLÄ°LERÄ°N YANINDAYIZ”

BaÅŸkan Uysal: “Biz her zaman engellilerin yanındayız”

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 03 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Uysal engellilere yönelik yapılan çalışmaları anlattığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Sosyal belediyeciliÄŸin en önemli kriteri, ÅŸehrinde yaÅŸayan engellilere yönelik giriÅŸimleri ve onlar için ne yapabileceÄŸini düşünmektir.

Bizler, göreve gelmemizin ardından engellilere yönelik çeşitli hizmet ve yatırımlarda bulunduk. Engelli kardeşlerimizin, çocuklarımızın her zaman yanında olduk.

Önce, belediye binamıza engelli vatandaÅŸlarımızın gelebilmesi için çeÅŸitli düzenlemeler yaptık ve Engelli Koordinasyon Merkezi’ni hayata geçirdik.

Ä°lçemizde Mayıs ayında gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz ’Dünya Engeliler Haftası’nda, bir hafta boyunca engelli vatandaÅŸlarımızla bir arada olduk. Belediyemizin önderliÄŸinde Oturarak Voleybol ve Fiziksel Engelliler Takımı’nı kurduk. Takımımız, ilçemizdeki turnuvada, Türkiye Åžampiyonu oldu. Konya’da da yine ÅŸampiyon olarak döndüler ve bize büyük bir gurur yaÅŸattılar.

Zihinsel engelli kardeşlerimizle birlikte ilçe tarihimizde ilk kez Engelli Halk Oyunları Ekibini kurduk. Engelli bireylerin akülü arabalarını şarj edebilmesi için iki adet şarj istasyonu kurduk ama bunun devamını da yapmamız lazım. Özellikle büyük alışveriş merkezlerinde, bu tip şarj cihazlarının olması lazım.

Şunu asla unutmamalıyız ki, yaşadığımız müddetçe, hepimiz birer engelli adayıyız. Bunu bilerek engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olmamız, destek olmamız lazım. Bunu hep birlikte başaracak güçteyiz. Yeter ki yüreklerde ve kafalarda engel kalmamasın.

Bu vesileyle 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla tüm engelli kardeÅŸlerimize bundan sonraki yaÅŸamlarında saÄŸlık, mutluluk ve engelsiz günler diliyorum. “

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo