Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BIST’in Tek Demir Çelik Şirketi Erdemir

BIST’in Tek Demir Çelik Åžirketi Erdemir

OYAK’a baÄŸlı Erdemir Grubu’nun ana ÅŸirketi EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Åž (Erdemir), geçen yılın ardından bu yıl da Borsa Ä°stanbul’un (BIST), borsada iÅŸlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan ÅŸirketlerin bulunduÄŸu Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer aldı.

OYAK’a baÄŸlı Erdemir Grubu’nun ana ÅŸirketi EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Åž (Erdemir), geçen yılın ardından bu yıl da Borsa Ä°stanbul’un (BIST), borsada iÅŸlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan ÅŸirketlerin bulunduÄŸu Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer aldı. Erdemir Grubu’nun amiral gemisi olan EreÄŸli Demir Çelik, BIST’in sürdürülebilirlik endeksinde yer alan tek demir çelik ÅŸirketi oldu.

Tüm faaliyetlerinde sürdürülebilirliÄŸi ve kalıcı deÄŸer üretmeyi temel alan Erdemir Grubu’nun ana ÅŸirketi EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Åž (Erdemir), ikinci kez Borsa Ä°stanbul’un (BIST) Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer aldı. Geçen yıl da aynı endekste yer alan Erdemir Grubu, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan tek demir-çelik ÅŸirketi olma konumunu sürdürdü. Türkiye’nin en büyük çelik üreticisi olan ve BIST 30’da iÅŸlem gören Erdemir Grubu’nun amiral gemisi olan EreÄŸli Demir Çelik, Kasım 2016’dan Ekim 2017’ye kadar söz konusu endekste yer alacak.

Bu Yıl 43 Şirket Yer Aldı

Türkiye’de sürdürülebilirlik konusundaki anlayış, bilgi ve uygulamaların artmasını amaçlayan BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan ÅŸirketler çevre, biyoçeÅŸitlilik, iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi, insan hakları, yönetim kurulu yapısı, rüşvetle mücadele, iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸi kriterlerine göre deÄŸerlemeye tabi tutularak belirlendi. 2014 yılından bu yana uygulanan Endeks, 2016 yılında BIST 50 ÅŸirketlerinin yanı sıra BIST 100 ÅŸirketlerinden gönüllü katılan ÅŸirketlere yönelik yapılan deÄŸerlendirme ile oluÅŸturuldu. Kasım 2016-Ekim 2017 dönemini kapsayan Sürdürülebilirlik Endeksi’nde bu yıl 43 ÅŸirket yer aldı. Endekste bir önceki dönem 29 ÅŸirket yer almıştı.

Hedef Kalıcı Olarak Kalmak!

Erdemir’in BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almasını deÄŸerlendiren Erdemir Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Pandır, dünya klasında ÅŸirket olma hedefi doÄŸrultusunda çalışan Erdemir Grubu’nun, sürdürülebilirlik yaklaşımını üretim yolculuÄŸunun tüm süreçlerine entegre ettiÄŸini belirterek bugünün ve gelecek nesillerin ihtiyaçlarına duyarlı bir yapıyla devam ettiklerine dikkat çekti. Ali Pandır, ÅŸirketlerinin BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde kalıcı olarak yer almasını hedeflediklerini söyledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo