Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BİRBİRİNDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER

BİRBİRİNDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Ereğli’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, tören ve kutlama programı düzenlendi.

Sabah saat 09.00’da Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı önünde başlayan törenin ardından Kavaklık Mahallesi mevkisindeki Gençlik ve Spor Müdürlüğü Karadeniz Ereğli Kapalı Spor Salonu’nda kutlama programı yapıldı.

İlk ve orta dereceli okulları temsilen öğrencilerin katıldığı programda saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı söylendi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Öner Akyürek, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, 23 Nisan 1920 tarihini, Türk halkının egemenliğini idrak ettiği tarih olarak anlatarak, “milletimizin, çelikleşmiş iradesi ve mücadele azmini, özgürlük tutkusunun ifadesi olan, meclisimizin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, bizim için çok önemli bir dönüm noktasıdır” dedi.

 

İŞARET DİLİYLE ANLATTI

Tören sırasında, yapılan konuşmaların tümü, anne ve babası işitme ve konuşma engelli olan Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Zeki Can Yunar tarafından işaret diline çevrildi. Törende, İzmirlioğlu İlkokulu öğrencileri halk oyunları ekiplerin dansları ilgiyle izlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen yarışmada dereceye giren kompozisyon ve şiirler okundu, ardından kompozisyon, şiir ve resim dalında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Törene, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Konuk, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Tufan, CHP Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, bazı siyasi parti ilçe başkanları, sivil ve askeri erkan ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan, 23 Nisan’da saat 14.00-17.00 saatleri arasında İlçedeki İlkokul ve Ortaokul öğrencileri, Karadeniz Bölge Komutanlığı’nca belirlenecek Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait gemilerin gezebileceği bildirildi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo