Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BİR ZAM HİKAYESİ !.

BÄ°R ZAM HÄ°KAYESÄ° !.

Gündeme alındı reddedildi, işin aslı sonradan öğrenildi !...


Kdz. Ereğli Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin şehir içi toplu taşıma ücretlerine yüzde 25 zam yapılması yönündeki talebi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda red edildi.

Meclis de komisyon kararını onayınca zam onay almadı.

Edinilen bilgilere göre dilekçe ile belediyeye yapılan zam talebini gündeme aldıran Belediye Başkanı senaryoyu önceden hazırladı ve Kooperatif yönetimini ikna edip, anlaştı.

2019 Eylül’de toplu taşımanın belediye meclisi kararı ile zamlandığını ve aradan sadece 1 yıl geçtiÄŸini dikkate alan baÅŸkan, “2 yıl üst üste zam yaparsak olmaz, siz baÅŸvurun biz gündeme alalım, ben komisyona talimat verir reddettiririm. Sizde zammı odadan alırsınız. Bu iki taraf içinde daha iyi olur.” dediÄŸi öğrenildi.

Meclisin red kararı odaya baÅŸvuru ve oda kararı ile alınacak zam kararının her ne kadar önünü açsa da belediye yapılan zam talebi baÅŸvurusunun Åžoförler Odası üzerinden deÄŸil, kooperatif üzerinden yapılması ve 31 Ekim’de kooperatifin seçimli kongreye gidecek olması belirsizlik oluÅŸturuyor.

Giderleri sürekli artan ve pandemi sürecinde ciddi yolcu kaybı yaÅŸayan ve bugün zam bekleyen Åžoförlerin  Kooperatif yönetimine  tepkili olduÄŸu öğrenildi.

Belediye meclisinden dönen zam, Belediye, Kooperatif ve Şoförler odası üçgeninde anlaşma sağlandığı takdirde oda tarafından yapılabiliyor.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
kızgın3
hayran2
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo