Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

“Bir Varoluş Hamlesi: Afrin”

“Bir Varoluş Hamlesi: Afrin”

Zonguldak’ta Terör Uzmanı Abdullah Ağar’ın Katılımıyla Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde “Bir Varoluş Hamlesi: Afrin” adlı konferans gerçekleştirildi.


Edinilen bilgiye göre, Bolu Komando Tugayı’na katıldığı ilk günden beri sürekli arazide sıcak çatışmalara katılan, Özel Kuvvetler’de tim komutanlığı yapan ve üstün cesaret beratı sahibi Abdullah Ağar, katılımcılara Türkiye’nin terörle mücadele stratejisi, kararlılığı ve başarısı ile ilgili değerli bilgiler verdi.
Afrin’de devam eden Zeytin Dalı harekatındaki gelişmeleri özetleyen Ağar bölgedeki operasyonlarda kısa sürede önemli başarılar elde edildiğini vurguladı. 
15 bin terörist var
Ağar, Afrin’de yürütülen harekat ile ilgili şunları söyledi:
“Afrin’de oldukça zor bir görev üstlenmiş bulunuyoruz. Bölgede 15.000 civarında terörist bulunmakta, YPG-PKK’lı teröristler bölgede büyük bir hazırlık yapmışlar. Demir destekli tahkimatlar, irtibat hendekleri ile birbirine bağlanmış, Suriye ordusundan gasp ettikleri silahlarla birlikte binlerce patlayıcı ve bubi tuzağı mevcut. Tüm bu hazırlıklar ve jeostratejik tahkimatın amacı Anadolu’yu işgal etmek. Bölgede büyük kayıplar veriyorlar ve ordumuzun azim ve kararlılığı, ezici gücü karşısında asla başarıya ulaşamayacaklar. Afrin’e doğru hızlı ilerleyişimizi sürdürüyoruz. 2-3 günde 30 köyü teröristlerden temizledik ve Afrin’i kuşattık. Yakında elde edeceğimiz zafer Türk milletine armağan olsun.” 
15 Temmuz darbe girişiminin vatansever Türk ordusu ve Türk Milleti tarafından nasıl bertaraf edildiğini de özetleyen Ağar sözlerini gençlere öğütlerle tamamladı. Okumanın, öğrenmenin, bilgi sahibi olmanın önemini vurgulayan Ağar, başta Kuran-ı Kerim olmak üzere, anlayarak okumamız, edindiğimiz bilgileri hayata geçirmemiz gerektiğini söyledi. Cihadın asıl amaç ve anlamının cehaleti ortadan kaldırma mücadelesi olduğunu, cehaletin ortadan kalkmasının ise tüm dünyada terör ve bozgunculuğun sonu olacağını ifade etti. 
Yoğun ilgi gören konferansa Zonguldak Valisi Sayın Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İdare Mahkemesi Başkanı Cemil Hulusi Parlak, BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı, Rektör Yardımcıları, senato üyeleri, BEÜ akademik, idari personeli ve öğrenciler katıldı. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo