9 o C Kdz. Ereğli

BİR TÜRLÜ ÖNLENEMEYEN ‘ŞİDDETE’ DİKKAT ÇEKMEK İÇİN…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Kadın 5 yıl 5 ay 10 gün 4 saat 29 dakika önce 1107

Haberi Paylaşın

Dünya’da olduğu gibi Karadeniz Ereğli’de de kadına uygulanan şiddetin son bulması amacı ile yürüyüş gerçekleştirildi.
Birleşmiş Milletlerin Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi Bildirgesi kapsamında her 25 Kasım’da yapılan ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’ etkinliği yapıldı. Soroptimist, Elif Lions ve İnteract kulüplerinin Ereğli şubeleri ile BEÜ PDR topluluğu öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte, guruplar Cumhuriyet Caddesi Çilek Kafe önünde toplandı. Şiddete dikkat çekmek amacı ile Dünya’da ortak renk kabul edilen turuncu ön planda tutularak aktivistler bu renkte yağmurluk giydi.

AİLE İÇİNDE VERİLECEK EĞİTİM…
Yürüyüş öncesi ise gazetecilere açıklamada bulunan Karadeniz Ereğli Soroptimist Kulübü Başkanı Gülberk Yalçın, 16 günlük aktivizm programının birinci ayağında olduklarını söyleyerek şöyle dedi:
“25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’ kapsamında bir araya geldik. Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiş olan 16 günlük aktivizm programının birinci ayağını tamamlayacağız. Bugün biz ‘turuncu yürüyüş’ yapıyoruz. Birleşmiş Milletler tarafından kadın ve kız çocuklarını aydınlatan renk olduğu için farkındalık yaratmak amacı ile turuncu yürüyüşümüzü tamamlayacağız. Yürüyüşümüze, Karadeniz Ereğli’de faaliyete bulunan sivil toplum kuruluşları ile üniversite öğrencileri destek veriyor.”
Yalçın, aile içinde eğitimin şart olduğuna da hatırlatarak, “Dünya üzerinde kadına yönelik şiddet var. Bunun temelinde toplumsal cinsiyet eşitsizliği vardır. Eğitim, kültür ve diğer başlıklar altında tanımlayabiliriz” dedi.
Az sayıda erkeğin bulunduğu etkinliğe Ereğli Kent Konseyi’nin de destek verdiği görüldü.

BİR YÜRÜYÜŞ DAHA
Öte yandan, akşam saatlerinde bir yürüyüş daha düzenlendiği; bu yürüyüşün ise Ereğli Kadın Platformu’nca gerçekleştirildiği öğrenildi. Gurup ya da gurupların 17.00’da aynı adreste toplanarak Atatürk Anıtı’na yürüyecekleri, burada basın açıklaması okuyacakları kaydedildi.

BİR TÜRLÜ ÖNLENEMEYEN ‘ŞİDDETE’ DİKKAT ÇEKMEK İÇİN…

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 20 saat 6 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 8 saat 7 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 4 saat 34 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 3 saat 35 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 9 saat 28 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 22 saat 42 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 18 saat 12 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 7 saat 1 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
6 gün 8 saat 12 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !
1 gün 23 saat 12 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?