Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BİR TARİH YIKILIYOR

BÄ°R TARÄ°H YIKILIYOR

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, Belediye icraatlarından olacak olan “Kent Meydanı Projesi” için yıkılması kararı alınan Kaymakamlık hizmet binasında düzenlediÄŸi son basın toplantısında, “buraya kent meydana yapılacaksa ve bunun önünde engel olarak Kaymakamlığımız gözüküyorsa ben bu binaya taşıyacağım, kent meydanın yapılaması için de Belediyeye teslim edeceÄŸim” dedi.
ÇorumluoÄŸlu, bazı birimleri ilçenin farklı noktalarına taşınan hizmet binasındaki Toplantı Salonu’nda düzenlediÄŸi basın toplantısında yaptığı konuÅŸmada, Kaymakamlık Konağı’nın aslında çok önce taşınması gerektiÄŸini söyledi.  Pazartesi gününden itibaren yeni ‘geçici’ yerde hizmet vermeye baÅŸlayacaklarını belirten ÇorumluoÄŸlu, şöyle dedi:
“BEN BU Ä°LÇENÄ°N ÖNÃœNDE DURMAYACAÄžIM”
“Ä°nsan hayatında ölümden sonra ki en büyük travma göçmüş. Bugün de bizim Kaymakamlıktaki son günümüz. Her ÅŸey yolunda giderse Pazartesi günü Belediyenin eski Su Ä°daresi binasında baÅŸlamış olacağız. Burada geliÅŸimin ikinci günü bir açıklama yapmıştım. Åžunu söyledim: ‘Ben buradan taşınacağım.’ Ama hedeflediÄŸim sürede biraz daha geç oldu. Çünkü mevcut binanın kalorifer ve asansör düzeni seçimden bir ay önce bitti. Bende seçime bir ay kala düzeni deÄŸiÅŸtirip te olası bir aksaklık riskini göze alamadım. Ve o gün ÅŸunu da söylemiÅŸtim: ‘Ben bu ilçenin önünde durmayacağım.’ ‘Buraya kent meydana yapılacaksa ve bunun önünde engel olarak Kaymakamlığımız gözüküyorsa ben bu binaya taşıyacağım, kent meydanın yapılaması için de Belediyeye teslim edeceÄŸim’ de dedim. “
Åžunu tüm samimiyetim ile söylüyorum; bundan 5 yıl öncesinde biz o binaya taşınmış olsaydık, ÅŸuanda EreÄŸli’de yeni Hükümet Konağı yapılırdı. Nitekim Kozlu ile beraber bu para gelmiÅŸ, Kozlu binayı eskitmeye baÅŸladı ama biz hala daha binanın temelini atamadık. Bu da bizim baÅŸarısızlığımızdır.”
“ÅžUFA HAKKI BELEDÄ°YEDE GÖZÃœKÃœYOR”
Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile görüşme halinde olduğunu da belirtiği konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Önümüzdeki hafta sanırım PerÅŸembe günü Tapu Binasının açılışını yapacağız. Åžuanda Tapuyu, DiÅŸ Hastanesi’nin olduÄŸu mevkide bir yere taşıdık. Görmeyenler için ÅŸunu söyleyebilirim; hakikaten vatandaÅŸlarımızın insanca hizmet alabileceÄŸi bir idareye orada kavuÅŸmuÅŸuz.  DiÄŸer birimlerimizin tamamı, Kaymakamlığımız da dahil olmak üzere Belediyenin binasını geçecek.
Emniyet ile görüşmelerimiz (Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü Binası) devam diyor. Belediyeyi de bu iÅŸin içine katmamız gerekiyor çünkü talipli olduÄŸumuz bir yerde ‘Åžufa Hakkı’ Belediyede gözüküyor. Sayın Belediye BaÅŸkanımızla da (Halil Posbıyık) bu ziyaretler arasında görüştük. Ben olaya vakıf olmasını, olayı incelemesini bekliyorum. Biz taşındıktan sonra da ihale evraklarımız hazırlanıyor. Yeni Hükümet Konağının ihalesine baÅŸlanıldığında da Emniyet Binasının da oradan kalkması gerekiyor.
Ä°ÅŸin özeti ÅŸudur; biz bu binayı kendimiz yıkıp Belediyeye teslim edeceÄŸiz. Kent Meydanı ile ilgili Belediyenin projesi ne ile Belediye de burayı projeye katsın. Benim gönlümden geçen, ÅŸu meydanın şık bir meydan olması yönündedir.”

Kaymakam Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, EreÄŸli’de düşünülen üniversite alanı ile ilgili çalışma yürütüldüğünü, EreÄŸli-Devrek arası köy baÄŸlantı yolunun 2 yıl içinde açılabileceÄŸini, ilçede turizm faaliyetleri açısında çeÅŸitli aktivitelerin yapılacağını, hayırseverlerin yardımları ile eÄŸitim tesislerinin hayata sokulacağını da sözlerine ekledi.  
Toplanın bitiminde ise gazeteciler ile Kaymakam Çorumluoğlu, yıkılacak hizmet binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

BÄ°R TARÄ°H YIKILIYOR

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo