14 o C Kdz. Ereğli

BİR NEFES ALDIK ANADOLU’DAN

Kısa adı TED olan Türk Eğitim Derneği’nin Karadeniz Ereğli Koleji özel okullarınca, etkinlik düzenlendiği bildirildi.

Eğitim 5 yıl 10 ay 22 gün 18 saat 36 dakika önce 914

Haberi Paylaşın

Okuldan yapılan yazılı açıklamada, 5 ve 11’nci sınıflar arası halk oyunları kulüplerinde yer alan 116 öğrencinin görev aldığı gecenin Erdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildiği belirtildi.
Konukları, yöresel giysiler giymiş öğrencilerden oluşan canlı mankenlerin karşıladığı kaydedildi. Geceye özel el yapımı magnetlerin hediye edildiği stant ilgi gördüğü ifade edildi.

Nietzsche ve Mozart’tan örnekler verdi
Ortaokul Müdürü Sayın Sahir Akçakoca, etkinliğin açılış konuşmasında müzik ile dansın insan üzerinde etkilerini ve önemini Nietzsche ve Mozart gibi filozof vasıflı sanatçıların özlü sözleriyle vurguladı. Akçakoca, etkinliğin mimarları olarak gösterilen öğretmenler Ayşe İlhan’ı ve İlter Yüzgeç’e teşekkür etti.
Yetiştirilen hedef kitleyi aktardı
Daha sonra kürsüye gelen Lise Müdürü Aysel Türkekul ise gitar, piyano çalabilen, horon, zeybek oynayabilen, spor yapan, tiyatro yapan mühendis, doktor, mimar, avukatlar ile anneler ve babalar yetiştirmeyi hedefledikleri söyledi, “bu doğrultuda ki sosyal aktivitelere önem veriyoruz” dedi.
“Unutulmazlar arasında yerini aldı”
Yapılan yazılı açıklama, ayrıca ‘aynen’ şunlar aktarıldı:
Dört 11. sınıf öğrencimizin sunduğu Halk oyunları gecesi, yine 11.sınıf öğrencilerimizin aşkı anlatan “Gölge Dansı”yla başladı. Ardından gösteriye 5.sınıf öğrencilerinin “Kırşehir” yöresi halk oyunları ile devam edildi. 6.sınıfların oynadığı “Silivri Roman” karşılamasını, 10 ve 11.sınıf öğrencilerinden kurulu “İzmir Zeybek” ekibi takip etti. 8.sınıfların “Trabzon”, 6. ve 7. Sınıfların “Diyarbakır” halk oyunları ekipleriyle devam eden etkinlik 9. ve 10. sınıflardan kurulu “Artvin” ekibinin gösterisiyle sona erdi.
Gecenin sonunda halk oyunları öğretmenleri Ayşe İlhan ve İlter Yüzgeç’e çiçek taktim eden Genel Koordinatör Ramazan Yıldırım, sahne arkasında ve rejide emeği geçen öğretmenlerimiz Nihan Çöklü, Alev Aslan, Seyhan Demiroğlu, Nurdan Taysı, Gönül Özkıyıcı, Leyla Gümüş, Nevin Tongu, Füsun Has, Yeşim Yavuz, İsmail Orhan, Meryem Uğurlu, Elif Bayrak, Ceren Atalı, Pınar Egeli, Damla Çılkın Aktaş, Aslıhan Soylu, Neslihan Çakmakçı ve Sosyal Aktiviteler Koordinatörü Rıdvan Türkekul’a ve tüm öğrencilere teşekkür etti.
meği geçen herkesin birlikte TED 50.Yıl Marşı’nı söylemesiyle sona eren gece de unutulmazlar arasında yerini aldı.

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 1 saat 6 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 2 saat 18 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 20 saat 23 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 19 saat 57 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
4 gün 17 saat 36 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 14 saat 12 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
1 gün 40 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 22 saat 19 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 18 saat 28 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 23 saat 26 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !