Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BİR MADENCİ HAYATINI KAYBETTİ.

BÄ°R MADENCÄ° HAYATINI KAYBETTÄ°.

Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğüne baÄŸlı maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan işçi yaÅŸamını yitirdi, bir madenci de yaralandı.

EreÄŸli’ye baÄŸlı Kandilli beldesindeki TTK Armutçuk Müessesesi kömür ocağının eksi 450 kodunda meydana gelen göçükte kalan Erkan Seyhan (36), kurtarma ekiplerince  yaklaşık 2,5 saat süren çalışmasının ardından çıkarıldı.

Ambulansla Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılan madenci, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Hastaneye giden Genel Maden İşçileri Sendikası Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ä°sa Mutlu, evli ve iki çocuk babası Seyhan’ın Ã¶ldüğünü öğrenince aÄŸladı.

Göçük sırasında tavan kısmından düşen yığınların isabet ettiÄŸi Sezai Çoban’ın da yaralandığı, aynı hastanede tedavi altın alındığı öğrenildi.

- Zorlu elemeden geçmişti

TTK Genel Müdürlüğünce, müessese müdürlüklerinden Karadon, Amasra, Ãœzülmez, Kozlu ve Armutçuk’ta istihdam edilmek üzere açılan 3 bin işçi kadrosu için 2008’in ekim ve kasım aylarında 35 bin 291 aday mülakata katılmıştı.

Mülakatta uzunluÄŸu 4 metreyi aÅŸan maden direÄŸi taşıyan, kazma, kürek ve baltayı nasıl kullandıkları uygulamalı test edilen adaylardan 20 bin 814’ü noter huzurunda çekilecek kuraya katılmaya hak kazanmıştı.

Kura sonucu, 3 bin asil ve 3 bin yedek madenci belirlenmiÅŸ, işçiler saÄŸlık kontrollerinin ardından 1 Ocak 2009’da iÅŸbaşı yapmıştı.

Erkan Seyhan da kura sonucu madende iş başı yapanların arasında yer alıyordu.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo