Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BİR CENAZE 7 VAKA !.

BÄ°R CENAZE 7 VAKA !.

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu`ndan Ereğli FM`e çok özel açıklamalar.


Kdz. EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, EreÄŸli FM’de yayınlanan “Fikri Kapan'la Burada KonuÅŸalım” programında gündeme iliÅŸkin soruları yanıtladı.

“EreÄŸli’de Korona Virüs ile mücadelede Nisan ayında iyi baÅŸlayan süreç sonrası ipin ucu, yazın Turizm faktörü, Kurban bayramı hareketliliÄŸi, düğünler gibi etkenlerle Türkiye genelinde olduÄŸu gibi kaçtı” diyen ÇorumluoÄŸlu, “EreÄŸli’de 1 günde 3-5 vakadan, 250-300 vakaya çıktık. Son olarak Taksi ÅŸoförlerinde 10, Halk otobüsü ÅŸoförlerinde 13, OSB’de 35 pozitif vaka çıktı. Belediyede bugünde tarama var. Sonra askeriye ve kaymakamlıkta tarama yapılacak” dedi.

BÄ°R CENAZE 7 VAKA BIRAKTI !.

“Maalesef sayıların arttığı dönemde biz virüsü evlere taşıdık. Geçen gün Almanya’dan EreÄŸli’ye gelen cenaze bize 7 pozitif vaka bıraktı.” Ä°fadelerini de kullanan ÇorumluoÄŸlu, “Halen sokaÄŸa çıkma yasağı varken kahvede okey oynama peÅŸinde olanlar, mangal yapanlar var. Bunları görüp duyunca üzülüyorum. Bu hastalığın vücudumuzda ileriye dönük ne gibi bir etki bıraktığını bilemiyoruz.  Bu noktada çok önemli.”  ifadelerini kullandı.

HARÄ°TAYA BAKIP GEVÅžEMEYELÄ°M

“EreÄŸli’de 1 vaka varsa tehlike devam ediyor demektir.” diyen ÇorumluoÄŸlu, EreÄŸli’de haritaya bakıp gevÅŸemeyelim. Ben çift maske ile geziyorum. Vefatların yüzde sekseni aile içi bulaÅŸdan kaynaklı. Bir dönem EreÄŸli’de yoÄŸun bakım ve servislerde neredeyse yüzde yüz doluluÄŸa ulaÅŸtık. Bugün gelinen noktada yoÄŸun bakımda yerimiz var. Servisler boÅŸaldı. Maalesef vefatlar devam ediyor” dedi.

ÇorumluoÄŸlu, “Herkes zabıta, polis uyarsın diye beklemesin, birbirimizi uyaralım.

EreÄŸli’de bankadan para çeken oÄŸlu 90 yaşındaki annesine Korona bulaÅŸtırdı. Teyzemiz çok şükür atlattı.3 kuruÅŸ fazla para kazanacağım diye masalar yan yana kondu, kurallara uyanları tenzih ediyorum, bugün gelinen nokta ÅŸimdi bunu yapanlar ve oradaki çalışanlar maÄŸdur. Bilinçlendik ama yine sıkıntılar var. Özelikle yılbaşında dikkat edelim.” ifadelerini de kullandı.

AŞI OLMADAN BU İŞİ ZOR ÇÖZERİZ

GeçtiÄŸimiz gün yaptığı “Aşı olmayan sonuçlarına katlanır” demeci çok tartışılan ÇorumluoÄŸlu bu soru üzerine “Görünen o ki, aşı olmadan bu iÅŸi zor çözeceÄŸiz. Aşıdan umutluyum. Bu sabah ülkemize geldi. Aşı programının 2. partisi geldiÄŸinde kısıtlamalar kalkma eÄŸiliminde olabilir. Bir profesör aşı olmayana kız vermeyecekler dedi.  Benim de Tıp alanında danıştığım isimler var.Devlet size bir imkân sunuyorsa bu doÄŸruları söylemeyelim mi?  Sabah geldi, öğlen niye yapmıyoruz.14 gün inceleme sürecek.                      Titiz bir çalışma, saygı duyuyorum. Ben olacağım, aşı olup olmamak konusunda takdir vatandaÅŸlarımızındır ”ifadelerini kullandı.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın7
gülücük3
üzgün2
hayran1
kızgın1
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo