Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BİNLERCE KİŞİ VARDI… COŞKU HER YANDAYDI…

BİNLERCE KİŞİ VARDI… COŞKU HER YANDAYDI…

Cumhuriyet’in 96’ıncı kuruluş yıl dönümü


Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaÅŸları ve dönemin siyasilerince “hakimiyet kayıtsız ÅŸartsız milletindir” denilerek kurulan Cumhuriyet’in 96’ıncı yıl dönümü Yurtta olduÄŸu gibi Zonguldak ili EreÄŸli ilçesinde de kutlandı.
Tören meydanlarında uzun süredir görülmemiÅŸ kalabalığın yaÅŸandığı Karadeniz EreÄŸli’de, her yaÅŸtan kesimin tattığı sevinç, coÅŸku ile yaÅŸandı.
Törenlerin “tebrik” ve “kabul” kısmı Devrim bulvarı Ä°nönü Parkı’nda gerçekleÅŸtirildi. Kaymakam Ä°smail ÇorumluoÄŸlu ve protokolün diÄŸer üyeleri; ÅŸehit yakınları, gaziler ile siyasi partiler, STK’lar, kurumlar, asker ve sivillerin bayramını tebrik ettiler.

UZUN ZAMANDIN BÖYLE BÄ°R COÅžKU…
Ä°ÅžTE EREÄžLÄ° BUDUR…

Törenin ‘geçit kısmı’ ise Cumhuriyet caddesinde araç trafiÄŸine kapalı güzergahta yapıldı. Bebek ve yaÅŸlı kiÅŸilerin olduÄŸu 7’den 70’e binlerce yurttaÅŸ, törenin alanına geldi. Protokol, askeri araç üzerinde halkın bayramını tebrik etti. Saygı duruÅŸunda bulunuldu, öğrenci bandosu ile Ä°stiklal Marşı söylendi.
Karadeniz EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, güne iliÅŸkin konuÅŸtuÄŸu sözlerinde, “bu ülke, bu cumhuriyet, nasıl hep birlikte kurulmuÅŸsa yine hep birlikte idare edilecek ve yüceltilecektir” dedi.
Öğrenciler şiir ve kompozisyon okudu. Önceki aylarda düzenlenen yarışmalarda derece olan öğrencilere ödülleri verildi.
Ardındansa geçit gerçekleÅŸtirildi. Geçidin en önündeki gaziler protokole, protokol ile gazilere ‘asker selamında’ durdu. Geçit sırasında renkli görüntüler yaÅŸandı. Halkın coÅŸku ile karşılık verdiÄŸi geçit protokolü dakikalarca sürdü.

-KAYMAKAMIN KONUÅžMASI-
Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu:

“Bugün, Cumhuriyetimizin kuruluÅŸunun 96. yıldönümünü kutlamanın tatlı gurur ve sevincini yaşıyoruz.
Cumhuriyetimiz 29 Ekim 1923 tarihinde, bundan 96 yıl önce, bugün, ‘hakimiyet kayıtsız ÅŸartsız milletindir. Ä°dare usulü halkın mukadderatını, geleceÄŸini bizzat ve bilfiil idare etme esasına dayanır. Türkiye devletinin hükümet ÅŸekli cumhuriyettir’ ifadeleriyle ilan edilmiÅŸtir.
Türkiye Cumhuriyeti, kuruluÅŸundan bu yana dünyada önemli bir yere sahip olmuÅŸ, bölgelerdeki geliÅŸmelerde aktif rol oynamış, ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesiyle iç ve dış tehditleri iyi yakalayarak farkındalık yaratan bir konuma gelmiÅŸtir.
Cumhuriyet ve vatan unutmayalım ki hepimizindir. Bu ülke, bu cumhuriyet, nasıl hep birlikte kurulmuÅŸsa yine hep birlikte idare edilecek ve yüceltilecektir. Ortak hedefimiz herkesin demokrasi ve hürriyet içerisinde yaÅŸadığı, hak ve özgürlüklerin evrensel standarda ulaÅŸtığı bir Türkiye’dir.
Sağduyulu ve akılcı yaklaşımlar çok daha güçlü bir Türkiye görmemizi mümkün kılacaktır. Bugün herkes bu güzel ülkenin eşit haklarına sahip özgür vatandaşıdır. Bunu büyük bir gurur ve onurla görmekteyiz.
Sevgili gençler, Atatürk’ün, ‘yaptıklarımızı asla kafi göremeyiz, çünkü daha çok ve daha büyük iÅŸler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz’ sözlerini ilke edinerek eÄŸitim, bilim, teknoloji, kültür ve sanatta ilerlemek için cumhuriyetimizin sarsılmaz deÄŸerleri ışığında var gücümüzle çalışmalıyız. Kahraman ecdadımızın bizlere bıraktığı en deÄŸerli miras olan cumhuriyetimizi erdem ve faziletinden ödün vermeden yaÅŸatmak, layık olduÄŸu ÅŸekilde geleceÄŸe aktarmak milli ödevimizdir.
Kıymetli EreÄŸlililer, bugün ülkemiz zor günlerden geçmektedir. Son günlerde ülkemiz içeride ve dışarıda ciddi sıkıntılarla karşı karşıyadır. Unutmayın ki vatanımıza karşı gerçekleÅŸtirilen saldırılarda hedef Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü, vatandaÅŸlarının milli birlik ve beraberliÄŸidir. Bu topraklarda bin yıldır süre gelen birliÄŸimizi korumak en büyük hedeftir. Cumhuriyeti hep birlikte kurduk, hep birlikte koruyacağız. Milletimiz her zaman milli deÄŸerlerini her türlü tehdit ve tehlikeye karşı korumuÅŸ, onları kutsal saymış, gelecek nesillere aynı ÅŸekilde bırakmayı bir hedef saymış, gerektiÄŸinde canını, malını hiç düşünmeden bu uÄŸurda feda etmiÅŸtir. Etmeye de devam etmektedir. Suriye’de Barış Pınarı Haekatı ile göstermiÅŸ olduÄŸu zafer ile de Mehmetçik bu baÄŸlılığını bir kez daha göstermiÅŸtir. Aynı ruhla biz de ülkemizin birliÄŸi ve beraberliÄŸi için azimle çalışacağız. Milli deÄŸerlerimizin müşterek olduÄŸunu asla unutmayacağımızı belirterek, MehmetçiÄŸimizi selamlıyorum.
Sevgili Karadeniz EreÄŸlililer, bu duygu ve düşüncelerle siz saygı deÄŸer halkımızın, sevgili gençlerimizin ve çocuklarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaÅŸlarını ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü uÄŸrunda canlarını feda eden aziz ÅŸehitlerimizi, ebediyete göç etmiÅŸ kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte saÄŸlıklı uzun ömürler diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

 

BİNLERCE KİŞİ VARDI… COŞKU HER YANDAYDI…

Cumhuriyet’in 96’ıncı kuruluş yıl dönümü

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo