14 o C Kdz. Ereğli

Bilinmelidir ki bu zafer kolay elde edilmedi

Gündem 7 yıl 1 ay 19 gün 13 saat 53 dakika önce 1830

Haberi Paylaşın

Kdz. Ereğli İlçesinde 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102.yılı dolayısıyla törenler düzenlendi. İlçedeki İlk tören, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Demirdüyen yaptığı konuşmada,’ Zaferin’ tanımını yaptı, Çanakkale’nin Sevda anlamına geldiğini söyledi.

15 TEMMUZ DARBE KALKIŞMASINI HATIRLATTI

Geçtiğimiz süreçte yaşanan 15 Temmuz Darbe Kalkışmasını hatırlatan Demirdüyen şunları söyledi. Bir Kısım İhanetçi grup bu ülkeye zarar verdi. Anne ve Babalar ağladı. Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği olarak küçükten büyüğüne hepinizin ellerinden öpüyor, Sağlıklı yaşamlar diliyorum. Hakkın rahmetine kavuşmuş tüm gazilerimize, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ne mutlu Türküm diyene. ”Törenin ardından, Ereğli İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük,İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ünsal Demir, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Demirdüyen ,daire müdürleri, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri üzerlerinde şehitlerin isimlerinin yazılı kaidelerin önüne kırmızı karanfiller bırakıldı.

ERDEMİR KÜLTÜR MERKEZİNDEKİ TÖREN

İlçedeki diğer Tören Erdemir Kültür Merkezi (EKM)de gerçekleştirildi. Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

BİLİNMELİDİR Kİ BU ZAFER KOLAY ELDE EDİLMEMİŞ

Ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Okul Müdürü Selçuk Altın; Çanakkale’de kazanılan zaferin sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekti ve "Bilinmelidir ki; bu zafer kolay elde edilmemiş, Türk Milleti’nin Anadolu’daki varlığının devamı bu savaşın kazanılması ile mümkün olmuştur. Çanakkale zaferi, Türk Milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayıp, dünya milletlerinin düşünce yapısının değişimine de büyük etki etmiştir. Çanakkale Savaşları başlangıcı, gelişimi ve sonuçları ile dünyada mevcut başka milletler tarafından bile unutulmayan bir muhabere olma özelliği göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşlarında özellikle Anafartalar civarında askerleriyle verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. "dedi.

KIRAN,ÇANAKKALE SAVAŞINI ANLATTI

Törende Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda görevli Üsteğmen Çağrı Kıran video görüntüleri ve slayt eşliğinde Çanakkale Savaşı’nın her kademesini ayrıntıları ile anlattı.

ÖĞRENCİLERİN SAHNELEDİĞİ ORATORYO DUYGULANDIRDI

Konuşmaların ardından öğrencilerin ve öğretmenlerin seslendirdiği Türküler, beğeniyle dinlendi. Öğrencilerin sahneledikleri Oratoryo ise izleyenlere Çanakkale Ruhunu yeniden yaşatarak duygu dolu anlar yaşattı. Salonda bulunan bazı katılımcıların ağladığı görüldü.

ÖDÜL TÖRENİ

Program, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ’18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi ’dolayısıyla düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle devam etti.

KATILIMCILAR

Törene, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ünsal Demir, Ereğli Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

(Ereğli FM Haber Merkezi)

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 4 saat 31 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 12 saat 59 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 7 saat 7 dakika önce ACI HABER
21 saat 21 dakika önce TERSANELER BÖLGESİNDE KAZA ; 6 YARALI
6 gün 2 saat 37 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 4 saat 2 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 7 saat 37 dakika önce HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?
4 gün 15 saat 50 dakika önce AYRINTILAR BELLİ OLDU!
7 gün 3 saat 45 dakika önce TIR BARİYERLERE ÇARPTI !