Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Bilinmelidir ki bu zafer kolay elde edilmedi

Bilinmelidir ki bu zafer kolay elde edilmedi

Kdz. EreÄŸli Ä°lçesinde 18 Mart Åžehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin  102.yılı dolayısıyla törenler düzenlendi. Ä°lçedeki Ä°lk tören, Atatürk Anıtı önünde gerçekleÅŸtirildi. Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruÅŸu ve istiklal marşının okunmasıyla baÅŸlayan törende Türkiye Harp Malulü Gaziler Åžehit Dul ve Yetimleri DerneÄŸi EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Mehmet Demirdüyen yaptığı konuÅŸmada,’ Zaferin’ tanımını yaptı, Çanakkale’nin Sevda anlamına geldiÄŸini söyledi.

15 TEMMUZ DARBE KALKIÅžMASINI HATIRLATTI

GeçtiÄŸimiz süreçte yaÅŸanan 15 Temmuz Darbe Kalkışmasını hatırlatan Demirdüyen ÅŸunları söyledi. Bir Kısım Ä°hanetçi grup bu ülkeye zarar verdi. Anne ve Babalar aÄŸladı. Türkiye Harp Malülü Gaziler Åžehit Dul ve Yetimleri DerneÄŸi olarak küçükten büyüğüne hepinizin ellerinden öpüyor, SaÄŸlıklı yaÅŸamlar diliyorum. Hakkın rahmetine kavuÅŸmuÅŸ tüm gazilerimize, ÅŸehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ne mutlu Türküm diyene. ”Törenin ardından, EreÄŸli Ä°lçe Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Aykut ManioÄŸlu, EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, EreÄŸli Ä°lçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük,Ä°lçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ãœnsal Demir, Türkiye Harp Malülü Gaziler Åžehit Dul Yetimleri DerneÄŸi EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Mehmet Demirdüyen ,daire müdürleri, Sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileri üzerlerinde ÅŸehitlerin isimlerinin yazılı kaidelerin önüne kırmızı karanfiller bırakıldı.

ERDEMİR KÜLTÜR MERKEZİNDEKİ TÖREN

İlçedeki diğer Tören Erdemir Kültür Merkezi (EKM)de gerçekleştirildi. Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

BÄ°LÄ°NMELÄ°DÄ°R KÄ° BU ZAFER KOLAY ELDE EDÄ°LMEMÄ°Åž

Ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuÅŸma yapan Okul Müdürü Selçuk Altın; Çanakkale’de kazanılan zaferin sadece kazanılmış bir savaÅŸ olarak görülmemesi gerektiÄŸine dikkat çekti ve "Bilinmelidir ki; bu zafer kolay elde edilmemiÅŸ, Türk Milleti’nin Anadolu’daki varlığının devamı bu savaşın kazanılması ile mümkün olmuÅŸtur. Çanakkale zaferi, Türk Milletinin kaderini olumlu yönde deÄŸiÅŸtirmekle kalmayıp, dünya milletlerinin düşünce yapısının deÄŸiÅŸimine de büyük etki etmiÅŸtir. Çanakkale SavaÅŸları baÅŸlangıcı, geliÅŸimi ve sonuçları ile dünyada mevcut baÅŸka milletler tarafından bile unutulmayan bir muhabere olma özelliÄŸi göstermiÅŸtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale SavaÅŸlarında özellikle Anafartalar civarında askerleriyle verdiÄŸi üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaÅŸlarının göstermiÅŸ olduÄŸu kahramanlık, dünyada çok az milletin gösterebileceÄŸi bir kahramanlık destanıdır. Ãœzerinde yaÅŸadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armaÄŸan eden, milletimizin varlığının, birliÄŸinin ve beraberliÄŸinin ölümsüz sembolleri aziz ÅŸehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. "dedi.

KIRAN,ÇANAKKALE SAVAŞINI ANLATTI

Törende Karadeniz Bölge  ve Garnizon Komutanlığı’nda görevli ÃœsteÄŸmen ÇaÄŸrı Kıran video görüntüleri ve slayt eÅŸliÄŸinde Çanakkale Savaşı’nın her kademesini ayrıntıları ile anlattı.

ÖĞRENCİLERİN SAHNELEDİĞİ ORATORYO DUYGULANDIRDI

KonuÅŸmaların ardından öğrencilerin ve öğretmenlerin seslendirdiÄŸi Türküler, beÄŸeniyle dinlendi. Öğrencilerin sahneledikleri Oratoryo ise izleyenlere Çanakkale Ruhunu yeniden yaÅŸatarak duygu dolu anlar yaÅŸattı. Salonda bulunan bazı katılımcıların aÄŸladığı görüldü.  

ÖDÜL TÖRENİ

Program, Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü tarafından ’18 Mart Åžehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi ’dolayısıyla düzenlenen resim, kompozisyon ve ÅŸiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle devam etti.

KATILIMCILAR

Törene, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ünsal Demir, Ereğli Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

(EreÄŸli FM Haber Merkezi)

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo