19 o C Kdz. Ereğli

BİLİME YOLCULUK

Gündem 9 yıl 5 ay 28 gün 21 saat 38 dakika önce 2192

Haberi Paylaşın

’’5-6 Mart 2015 tarihlerinde TED Kdz Ereğli Koleji Vakfı Lisesi olarak ilçemizdeki ortaokullarda eğitim gören 8. Sınıf öğrencilerinin katılımı ile “ BİLİME YOLCULUK” etkinliğinin 2.si düzenlendi..Bu sene geçen seneden farklı olarak merkez ortaokullarının yanında, etkinlik bir gün de köy ve belde ortaokulları için gerçekleştirildi..

Konuya ilişkin TED Kdz Ereğli Koleji Vakfı Lisesi’nden yapılan açıklama şöyle;

Amacımız okulumuzdaki öğrencilerin laboratuvar deneyimlerini ve okulumuz laboratuvar donanımlarımızı ilçemizdeki köy, belde ve merkez ortaokullarında eğitim gören fene ilgili öğrencilerle paylaşmaktır.

Etkinliğimiz saat 9.30 da başlamış 15.30 da sona ermiştir. Okulumuza gelen misafir öğrencilerimiz laboratuvar önlüklerini, deney kartlarını alarak öğleden önce 5 deney, öğleden sonra 5 deney olmak üzere toplam 10 tane deney gerçekleştirmiştir. Misafir öğrencilere gün boyunca okulumuz 9 ve 10. sınıflarından ilgili deney için hazırlanan öğrencilerimiz eşlik etmiş ve tüm deneyleri misafir öğrencilerin her biri kendi yapıp bilime dokunarak öğrenmenin keyfini yaşamıştır.Günün sonunda tüm öğrenci ve öğretmenlerine katılım belgesi ve günün hatırası olarak deney kitabı armağan edilmiştir.

Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm TED Kdz Ereğli Koleji Vakfı Lisesi 9 ve 10. sınıfında görevli öğrencilerimizi, etkinliği gerçekleştiren lise kimya öğretmeni Arzu Gül Cengiz,lise biyoloji öğretmeni Talat Demirbaş ’ı ve lise Fen Bölümü Başkanı Serap Civelek’i ,misafirimiz olan ilçemiz ortaokullarındaki Fen Bilgisi öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik eder başarılar dileriz.

Bu arada TED Kdz. Ereğli Koleji Lise Müdürü ve Genel Koordinatörü Abdurrahman Tülüce ’de yaptığı açıklamada; “İlçemizdeki okullarla fen bilimlerinde olduğu gibi diğer alanlarda da işbirliği yapmaktan ve ilçemiz eğitimine TED Kdz. Ereğli Koleji olarak mutluluk duyarız.” dedi.

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 11 saat 33 dakika önce 1 ÖLÜ 1 YARALI !
6 gün 18 saat 15 dakika önce ÖZEL HASTANEDE OLAY
4 gün 17 saat 15 dakika önce HASTANEDE OLAY (!) İŞTE O ANLAR !..
4 gün 11 saat 20 dakika önce HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMEDİ !
4 gün 7 saat 30 dakika önce KIZIM SANA SÖYLÜYORUM, EREĞLİ SEN ANLA !
5 gün 16 saat 50 dakika önce 2 ÖLÜ 23 YARALI !
6 gün 16 saat 15 dakika önce ZONGULDAK YOLUNDA KAZA !
2 gün 18 saat 52 dakika önce AHMET ÜÇPINAR HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 14 saat 37 dakika önce EREĞLİ'DE 6 KİŞİ GÖZALTINDA