Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BEÜ’DE MEZUNİYET

BEÜ’DE MEZUNİYET

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi 2017-2018 Akademik Yılı’nda mezun olan 463 öğrenci için mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Gülüç beldede bulunan Büyük Anadolu Ereğli Otel’de düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Törende fakülte birincisi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Fatma Temel, ödülünü Vali Ahmet Çınar’dan alarak kendisine destek olan ailesi ve tüm öğretim üyelerine teşekkür etti.


ÇINAR: GERÇEKTEN YENİ NESİL SİZLERİN ESERİ OLACAK
Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, konuşmasında öğrencilere sanata yönelmeleri ve öğretmenlik hayatlarında öğrencilere sanatı öğretmenlerini istedi. Atatürk’ün ‘Başöğretmenlik’ unvanı alarak öğretmenliğin ne denli önemli olduğunu bu yapısıyla en iyi şekilde anlattığını belirten Çınar, “Atatürk kendisine başöğretmen unvanı alıyor. Başvali dememiş, başmühendis dememiş, baş tüccarım dememiş. O unvanı kendisine güzel, değerli bulmuş ve almış. Dolayısıyla siz çok değerlisiniz öğretmen adayı arkadaşlarım. Gerçekten yeni nesil sizlerin eseri olacak. Çocuklarımız sabah size teslim edecek akşama kadar sizin ellerinizde bulunacak. Bu sorumluluğu çok yüksek bir iş” ifadelerini kullandı. 
463 MEZUN…
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ise 1992 yılında kurulan üniversitenin 14 fakülte, birçok enstitü, yüksekokul, uygulama ve araştırma merkezleriyle Türkiye’nin en önemli eğitim öğretim kurumlarından biri olduğunu söyledi.
EEF Dekanı Prof. Dr. Ali Azar da, 463 mezunu geleceğe gururla uğurladıklarını belirterek şunları kaydetti:

“Fakültemizin kuruluşunda 4 olan öğretim elemanı sayısı bugün itibarıyla 45’i öğretim üyesi olmak üzere toplamda 74’e ulaşmıştır: Öğrenci sayısı da toplamda 3 bine ulaşmıştır. Öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı bölümler bazında ortalama 37’dir. Bu oran yükseköğretimde kalite standartları açısından değerlendirildiğinde önemli bir gelişmedir. Roosevelt’in ‘Bir insanı ahlaken eğitmeden sadece zihnini eğitmek topluma bir bela kazandırmaktır’ der. Bizler bu bağlamda gençlerimizi sadece meslekleri için gereken bilgileri öğretmekle kalmadık, aynı zamanda birey olarak sorumluluklarını, öğretmen olarak topluma karşı görevlerini aşıladık ve bilimin ışığında çağdaş değerlerle, bizi biz yapan değerlerle donattık.”

KEP ATTILAR
Mezuniyet töreninde yapılan konuşmaların ardından fakülte genelinde ve bölümler bazında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller verildi. Öğrencilere ayrıca Ereğlili Hayırsever Zuhal Yılmaz ile Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da çeşitli hediyeler takdim etti. 
Okul Birincisi Fatma Temel, Rektör Prof. Dr. Çufalı, Dekan Prof. Dr. Azar ve bölüm başkanının katılımıyla fakültenin mezuniyet başarı kütüğüne plaket çaktı. Bölümler halinde sahneye çıkan öğrenciler diplomalarını kendilerini eğiten öğretim üyelerinin ellerinden aldı. 
Mezunlar, törenin son bölümünde rehber öğretim üyesi eşliğinde Öğretmenlik yemini edip, keplerini havaya fırlattı. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo