Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BEÜ REKTÖRÜ ÖZER, BAŞKAN UYSAL’I ZİYARET ETTİ

BEÃœ REKTÖRÃœ ÖZER, BAÅžKAN UYSAL’I ZÄ°YARET ETTÄ°

Bülent Ecevit Ãœniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer, Karadeniz EreÄŸli Devlet Hastaneleri eski yerine yapılması planlanan üniversite kampüsü konusunda Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ı makamında ziyaret ederek bilgilendirdi. Ziyarette BaÅŸkan yardımcıları ve Belediye Meclis Ãœyeleri de hazır bulundu.

EN UYGUN ALAN ESKÄ° HASTANENÄ°N YERÄ°

Belediye Meclis üyelerinin kampus konusundaki sorunlarını yanıtlayan Rektör Özer, o alanın ilçede üniversite kampüsü yapılabilmesi için her şeyiyle en uygun alan olduğunu belitti.

Özer, oranın kampüs olması ile ilgili uzun yıllardır konuÅŸulduÄŸunu hatırlatarak, “Demek ki yeterince istenildiÄŸi zaman gerçekleÅŸebiliyormuÅŸ. Ben baÅŸta baÅŸkanımız ve milletvekillerimiz olmak üzere bu sürece katkıda bulunan herkese çok teÅŸekkür ediyorum.  Ä°nÅŸallah bu süreçten sonra milletvekillerimizle de beraber belediyemiz, ticaret ve sanayi odası, tüm kurum ve kuruluÅŸlarla el birliÄŸi ile hızlı bir ÅŸekilde oranın projesini yaptırtacağız. YaÅŸanılabilir örnek bir kampüs oluÅŸturmak için de çaba sarf edeceÄŸiz. BaÅŸkanımız da zaten konuyla ilgili giriÅŸimlere baÅŸladı projenin çizimi hazırlanıyor ÅŸuanda.”dedi.

PROJEDE HER ŞEY ÖNCEDEN BELLİ OLACAK

Özer sürecin bu aÅŸamadan sonra kontrollü bir ÅŸekilde geçirilmesi gerektiÄŸine vurgu yaparak, “Çünkü kamuoyunda beklenti yükseldi. Ä°stediÄŸimiz ÅŸey ÅŸu; o kampüs bir kere dizayn edilecek. Elimizdeki raporlara göre oradaki tüm binaların yıkılıp yeni binalar yapılması gerekiyor. Bizim isteÄŸimiz de zaten o kampüsün düzgün bir ÅŸekilde dizayn edilmesi.

DERSLÄ°KLER VE YAÅžAM ALANLARI OLUÅžACAK

Zaten projeyi yaptırırken tüm kampüsü içerecek şekilde bir proje yaptıracağız. Bu uzun bir süreç. Bugünden projenin neresinden başlayacağımızı bilmemiz lazım. Yarın oraya yatırım yapacak olan da nereye yatırım yapacağını bilecek. Kampüsün içinde neyin nerede olacağı şimdiden bilinecek ve yarın bu proje değişmeyecek. 10-15 bin öğrenciyi barındıracak şekilde bir kampüs olacak.

Onun içinde derslikler, ofisler, camisi, yaÅŸam alanları, kütüphanesi gibi öğrencilerin, akademik ve idari kadroların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak alanlar olacak.  O yüzden en iyisini yapabilmek için uÄŸraşıyoruz.”diye konuÅŸtu.

HEDEF ÖĞRENCİYİ YENİ KAMPÜSTE TOPLAMAK

Konuyla ilgili çok aceleci davranmamak gerektiÄŸini dile getiren Özer, “EreÄŸli’de iki tane kampüsümüz var zaten. Åžuan öğrencilerimiz oralarda eÄŸitim görüyorlar. Nihai hedefimiz nedir; o öğrencilerimizin hepsini yeni yapacağımız kampüste toplamak. Aynı zamanda yeni kampüsümüzü yeni eÄŸitim birimleriyle güçlendirerek öğrenci sayımızı daha da arttırmayı hedefliyoruz. Ama dediÄŸim gibi tüm bunları yaparken de güzel bir kampüse sahip olmalıyız.

KDZ. EREÄžLÄ°’NÄ°N DESTEĞİNE Ä°HTÄ°YACIMIZ VAR

Onun için daha en başından kampüs içinde yapılması planlanan tüm birimlerin projesi çizilmiş olacak, maketi de hazırlanmış olacak. Ereğlili vatandaş orada ne yapılacağını önceden bilecek. Bunu hızlandırmak için de el birliğine ihtiyacımız var. Tüm sivil toplum örgütlerimiz ve hayırseverlerimizin de bu konuda bize destek olmaları gerekiyor.

Ondan sonra biz milletvekillerimizle, baÅŸkanımızla para kısmı ile ilgili Kalkınma Bakanlığı ile görüşmeler yapacağız. Bu projeyi yatırım bütçesi içerisine sokmamız gerekiyor. Bu aÅŸamadan sonra da projemizin bir kısmını hayırseverler yapacak, diÄŸer kurum ve kuruluÅŸlar yapacak.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

KAMPÜS İLE ÖĞRENCİ SAYISINI ARTTIRACAĞIZ

Özer, ayrıca yeni yapılacak kampüse yeni eğitim birimlerinin kazandırılması ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Ama ÅŸimdiden ÅŸu bölümleri getireceÄŸiz diye beklentiyi arttırmanın bir anlamı yok. Biz adım adım gitmeyi tercih ediyoruz. Söz verdiÄŸimiz zamanda sözümüzü yerine getirmeye çalışıyoruz. EreÄŸli’de mutlaka öğrenci sayısını arttıracağız. Bu konuda her türlü desteÄŸi vereceÄŸiz, kimsenin endiÅŸesi olmasın”

TSO VE ERDEMÄ°R’DEN DE DESTEK BEKLÄ°YORUZ

Özer,  son olarak ise ilçede Erdemir gibi dünya çapında çok önemli bir kurumun bulunduÄŸuna dikkat çekerek, “ Yeni kampüs alanı projesinde Erdemir’in de bize destek olmasını isteriz. Sonuçta bizim üniversite olarak bütçemiz belli.

Biz burada hızlı bir büyüme yakalamak istiyorsak ekstra kaynaklara ihtiyacımız olacak. Erdemir’in yanında dediÄŸim gibi iÅŸ adamlarımız bir araya gelip bir platform kurabilir, Ticaret Odası ve Sendika gibi bize kaynak olabilecek kurum ve kuruluÅŸlara ihtiyacımız var.”dedi.

BELEDİYE OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

BaÅŸkan Uysal da ziyaretten duyduÄŸu memnuniyeti ifade ederek, “Sayın Rektörümüzle üniversite kampüs konusu ile ilgili zaman zaman bir araya gelip görüşüyoruz. Bu görüşmelerden birinde yükseköğrenimi destekleme gibi bir kuruluÅŸ önerdi rektörümüz. Ticaret Odamız, esnaf kefalet ve sendikayla görüştük. Ticaret Odası iÅŸin proje kısmının maliyetini karşılayacak zaten. Projeyi hazırlayan arkadaÅŸlarımız da güzel bir çalışma yürütüyorlar ÅŸuanda.

EREĞLİ EĞİTİMİ DESTEKLEMEK İÇİN BİRİM KURMALI

Bu işler kolay değil gerçekten, yeri geldiğinde bir ağacı bile kesemiyorsunuz. Çok titiz bir çalışmayla hazırlanıyor bu projeler. Biz de belediye olarak ileride çevre düzenlemesi, kültürel aktivite alanları gibi üniversitenin ne gibi konuda ihtiyacı olursa bu birimlerin yapılmasına elimizden gelen katkıyı sunacağız.

Sayın Rektörümüzün dediÄŸi gibi yükseköğrenimi destekleme gibi bir birliktelik kurmamız lazım. Bu konuda da Erdemir’in de içinde bulunduÄŸu kiÅŸi, kurum ve kuruluÅŸlarla üniversiteye aktarılacak ortak bir fon oluÅŸturabiliriz.” diye konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo