14 o C Kdz. Ereğli

BEÜ öğrencileri radyasyonun önemine dikkat çektiler

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme Bölümü öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında vatandaşları radyasyon konusunda bilgilendirdiler.

Sağlık 6 yıl 4 ay 3 gün 21 saat 32 dakika önce 521

Haberi Paylaşın

BEÜ Sağlık Hizmetleri MYO Tıbbi Görüntüleme Bölümü Öğrencileri Nurseda Semizoğlu, Merve Özgen, Fatmanur Polat, Ayşenur Yıldız, Cansel Aksoy ve Selvernur Kızıl, radyasyonun önemine dikkat çekmek amacıyla bir alışveriş mağazasında stant açarak ziyaretçileri bilgilendirdiler. Öğrenciler, ziyaretçilere radyasyonun vitamin olmadığını, radyasyon uygulamaları, radyasyonun zararları, tıbbi uygulamalarda radyasyon kullanımı ve radyasyonun kullanım alanlarıyla ilgili bilgiler aktardılar.
Öğrencilerden Nurseda Semizoğlu, gazetecilere açıklamasında, şunları kaydetti:
“Radyasyon kaynakları tıp, tarım, askeri, enerji üretimi ve endüstriyel alanlarda da yaygın bir biçimde kullanılmaktadır. Radyasyon tıp alanında röntgen, mamografi, floroskopi ve tomografi gibi cihazlarla insan vücudunun görüntülenmesinde ve hastalıkların teşhis edilmesinde kullanıldığı gibi nükleer tıp ve radyoterapi cihazları ile hastalıkların ve tümörlerin tedavisinde kullanılmaktadır. Radyasyon vitamin değildir. Radyasyon uygulamaları mutlaka eğitimli kişiler tarafından güvenli, doğru bir şekilde verilmelidir. Gereğinden fazla radyasyon hücrenin yapısını bozarak birçok hastalığa ve kansere sebep olabilmektedir. Tıbbi uygulamalarda radyasyonun verilebilmesi için kar -zarar dengesi gözetilmektedir. Gereksiz tetkiklere ve radyasyon uygulamalarına izin vermeyiniz."

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 22 saat 38 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 23 saat 50 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 17 saat 55 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 15 saat 8 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 17 saat 29 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 11 saat 44 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
2 gün 19 saat 51 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
4 gün 20 saat 58 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
1 gün 16 saat önce EREĞLİ'DE YANGIN !
6 gün 9 saat 2 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !