Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BEÜ ile Ereğli Belediyesi Heracleia Pontika’nın tarihini ortaya çıkaracak

BEÃœ ile EreÄŸli Belediyesi Heracleia Pontika’nın tarihini ortaya çıkaracak

Zonguldak Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) Arkeoloji Bölümü akademisyenleri ile Kdz. EreÄŸli Belediyesi “Heracleia Pontika Yüzey AraÅŸtırması (HYPA” projesi kapsamında EreÄŸli tarihini araÅŸtıracak. 
Kdz. EreÄŸli Belediyesi ve Bülent Ecevit Ãœniversitesi iÅŸbirliÄŸiyle HPYA projesi kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde BEÃœ Arkeologi Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr Gökhan MustafaoÄŸlu, Yrd. Doç. Dr. Gülden Ekmen, araÅŸtırma Görevlisi Mesut EroÄŸlu ve Ceyda EroÄŸlu’nun konuÅŸmacı olarak katıldığı bir panel düzenlendi.
Panelde konuÅŸan BEÃœ Arkeoloji Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr Hamza Ekmen, proje kapsamında ÅŸu ana kadar yüzey çalışması yaptıklarını söyledi. Yrd. Doç. Erkmen, ÅŸu ana kadar birçok çalışmada paleolitik devirden Osmanlı dönemine kadar birçok önemli sonuç elde edildiÄŸini belirterek, kendilerinin bu çalışmalara daha da ağırlık vereceklerini ifade etti. Yapacakları çalışmalar ile Heracleia Pontika’nın bu güne kadar bilinmeyen tarihini ortaya çıkartarak bölgenin turizm açısında geliÅŸmesine de katkı sunulacağını vurguladı. Ekmen, ayrıca projeye desteklerinden dolayı BEÃœ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Müze Müdürü Ahmet Mercan ve projede görev alan öğretim ve araÅŸtırma görevlileri ile arkeoloji bölümü öğrencilerine teÅŸekkür etti.
Panelde BEÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Tayyar Gürdal, Yrd. Doç. Dr Gökhan Mustafaoğlu, Yrd. Doç. Dr. Gülden Ekmen araştırma görevlileri Mesut Eroğlu, Ceyda Eroğlu ve Ali Güney çalışmalar hakkında panelde katılımcılara bilgi verdi.
Paneli Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago, Ereğli Müze Müdürü Ahmet Mercan, Belediye birim amirleri, BEÜ Arkeoloji Bölümü öğrencileri ve vatandaşlar takip etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo