14 o C Kdz. Ereğli

BES’TE YENİ DÖNEM BAŞLADI!..

Müzik & Kültür Sanat 8 yıl 6 ay 27 gün 19 saat 49 dakika önce 1755

Haberi Paylaşın

BES’te birikimleri bulunanların emekli olduklarında ömür boyu aylık almalarına olanak tanıyacak yıllık gelir sigortası uygulaması başladı.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) birikimleri bulunanların emekli olduklarında ömür boyu aylık almalarına olanak tanıyacak yıllık gelir sigortası uygulaması hayata geçirildi. Hazine Müsteşarlığının 1 Nisan 2015 tarihli Resmi gazete’de yayımlanan Yıllık Gelir Sigortaları Yönetmeliği bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

Buna göre, sigorta ve emeklilik şirketlerince, 56 yaş ve üzeri kişilere Türk lirası cinsinden tek prim karşılığında, ömür boyu irat ödeyen yani tasarruf sahibi açısından aylık olarak nitelendirilebilecek ürünler sunulacak. Ödemeler hemen başlayabilecek veya en fazla 5 yıl ertelenebilecek. Aylık tutarı, başlangıçta ölüm düzeyi tablosu, teknik faiz oranı ve ürünün diğer özelliklerine göre hesaplanacak ve her takvim yılı başında en az TÜFE oranında arttırılacak.

56 yaşın altındaki kişiler

56 yaşın altındaki kişilere, Türk lirası veya yabancı para birimi cinsinden tek ya da taksitli prim ödemeleri karşılığında hemen veya belirli bir süre sonra başlayan, belirli tutarlarda veya TÜFE dahil bir varlık ya da varlık grubuna endeksli olarak ömür boyu veya belirli bir süre için aylık ödeyen, isteğe bağlı olarak sigortalının vefatı halinde ilgili tarafa; vefat tazminatının ödendiği ya da süreli veya ömür boyu aylık bağlandığı ürünler sunulabilecek.

kaynak:http://www.milliyet.com.tr

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 22 saat 10 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 23 saat 22 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 17 saat 27 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 14 saat 40 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 17 saat 1 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 11 saat 16 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
2 gün 19 saat 23 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
4 gün 20 saat 30 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
1 gün 15 saat 32 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
6 gün 8 saat 34 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !